Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a ajuns la Spitalul Militar Central “Dr. Carol Davila” din Capitală după ce i s-a făcut rău, duminică, în timpul unei conferinţe la sediul Partidului Social Democrat. Liderul PSD urmează să fie testat pentru COVID-19.

Marcel Ciolacu a mers la Spitalul Militar pentru că, în funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, el poate beneficia de servicii medicale la această unitate, în baza protocolului încheiat între SPP (Serviciul de Protecţie şi Pază) şi Spitalul Militar Central. Odată ajuns acolo, este obligatoriu ca lui Ciolacu să i se facă o testare pentru noul coronavirus, la fel ca oricărui pacient care primeşte îngrijiri la Spitalul Militar.

În plus, pentru că într-un astfel de caz nu poate fi exclusă şi suspiciunea de accident vascular cerebral (AVC), protocolul medical prevede că liderului PSD i s-ar putea face şi un CT cerebral, o electrocardiogramă, analize de sânge, precum şi markeri cardiaci de accident coronarian.

Totuşi, după acest incident, purtătorul de cuvând al PSD spunea la Antena 3 că ar fi vorba doar despre o lipotimie. “Nu e cunoscut cu nicio afecţiune, e un om sănătos. Probabil sunt 3-4 luni de zile de când şi-a făcut ultimele analize”, spunea Lucian Romaşcanu într-o intervenţie telefonică.