Discuțiile despre candidaturile la prezidențiale sunt premature acum

Premierul Marcel Ciolacu a vorbit despre o posibilă candidatură a lui Mircea Geoană la alegerile prezidențiale. Șeful PSD a catalogat discuția ca fiind prematură și a ironizat sondajele de opinie.

„Foarte bine, să candideze toată lumea, nu mai are rost să facem alegeri, m-am uitat în sondaje, am văzut că deja sunt câștigate”, a declarat Ciolacu.

El a adăugat că Geoană, în prezent secretar general adjunct al NATO, are o misiune importantă de îndeplinit și că discuțiile despre candidaturi sunt premature în acest moment.

Liderul PSD a subliniat că partidul va decide cine va fi candidatul său la prezidențiale. El a spus însă că ar prefera un profil diferit de cel al lui Geoană.

„Partidul va decide. Aș vedea un om mai de stângă, mai aplicat și aflat în vâltoarea din România, nu cred în ciorbe reîncălzite”, a spus Ciolacu.

Referindu-se la posibilitatea ca partidele de la guvernare să propună un candidat comun la prezidențiale, Ciolacu a spus că este „o abordare politică”, dar nu a oferit alte detalii suplimentare.

Marcel Ciolacu nu și-a dorit să fie premier

Întrebat dacă va candida la alegerile prezidențiale din partea PSD, Ciolacu a spus că nu își dorește o candidatură. De altfel, liderul PSD a recunoscut că nu și-a dorit nici să fie premier, însă speră să se ridice la nivelul așteptărilor.

„Nu. Nu mi-am dorit nici să fiu premier, dar sper să mă ridic la nivelul aşteptărilor. Nu am făcut lucruri rele de când sunt prim-ministru. Dimpotrivă, a făcut lucruri de care sunt mândru”, a afirmat Marcel Ciolacu, întrebat joi la Europa FM, dacă îşi doreşte să fie preşedintele României.

Întrebat dacă sunt presiuni în cadrul PSD privind candidatura sa la prezidenţiale, Ciolacu a mărturisit că „întotdeauna au existat presiuni, dar eu am mai văzut filmul acesta. Sunt unul dintre membrii fondatori ai partidului”.

În privința faptului că este timpul pentru un social-democrat să fie candidatul la prezidențiale și întrebat dacă acesta trebuie să aibă carnet de partid, liderul PSD a punctat că „am zis un spirt social-democrat”.

Nici Mircea Geoană nu a dat un răspuns mai clar privind o posibilă candidatură

Amintim că, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a fost întrebat recent despre o eventuală candidatură la alegerile prezidențiale. La insistenţele reporterilor privind un eventual anunţ, în viitor, referitor la o candidatură, Mircea Geoană a răspuns că „exclud să vă dau un răspuns astăzi”.

Până acum, Geoană a evitat să dea un răspuns concret în privința acestui subiect.

„Mulţumesc pentru întrebare, sunt aproape flatat că o primesc atât de des, dar vă spun cu aceeaşi seriozitate: am un job de făcut la NATO şi am toată intenţia să mi-l fac până în ultima secundă, cu profesionalism şi cu dedicaţie. Ar fi ciudat şi pentru mine, şi pentru oricine altcineva să facem altfel. Când îmi termin mandatul, revin la Cluj şi puneţi aceeaşi întrebare şi vă voi spune atunci ce răspuns voi avea”, declara anterior Mircea Geoană.