Într-un video postat, președintele PSD, Marcel Ciolacu, cere insistent demisia premierului Ludovic Orban și a ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, în urma incendiului de la secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț.

El a subliniat faptul că liberalii au pus întreaga vină pe autorități și nu își asumă absolut nimic din cele întâmplate.

„Numărul victimelor tragediei de la Piatra Neamț care – din păcate! – crește este expresia eșecului național al Guvernului de a gestiona pandemia!

După 36 de ore de la tragedie, niciunul dintre guvernanți nu-și asumă vreun dram de răspundere! Ba mai mult, Orban și PNL caută să dea vina pe autoritățile locale. Cum au făcut în toată pandemia! Pe miniștrii din ultimii 30 de ani. Pe toată lumea! Ca să fugă de răspundere!

Au pus pe umerii primarilor și șefilor de Consilii Județene tot greul luptei cu pandemia, fără să-i ajute, de fapt, cu nimic.

De opt luni de zile, medicii fac eforturi supraomenești să salveze vieți! Administratorii spitalelor sunt puși să găsească non-stop soluții urgente pentru a face față numărului de pacienți care a crescut exploziv!”, spune Ciolacu.

”Ajunge cu cinismul”

Totodată, liderul PSD susține că singura soluție pentru a calma situația este demisia Guvernului. El a mai adăugat că cei care salvează într-adevăr vieți sunt medicii și nicidecum miniștri.

„Ajunge cu cinismul! Orban și Tătaru – dați-vă demisia dacă mai există vreun strop de compasiune față de familiile celor care au pierit în această tragedie!

Nu pasați vina pe medicii-șefi de la secțiile ATI pentru aberațiile voastre! Nu ei sunt vinovați pentru deciziile voastre aberante!

Medicii sunt cei care salvează vieți. NU voi! Ei trebuie ajutați să-și facă meseria, nu hăituiți!”, a transmis Marcel Ciolacu.

Un număr de 10 pacienţi cu COVID-19 au murit în incendiul care a izbucnit, sâmbătă seara, în unul dintre saloane. Doi medici şi două asistente au fost răniţi în incendiu, unul dintre medici fiind transferat la un spital din Belgia.

Sursă foto: INQUAM/Ilona Andrei