Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, spune că are dovada că Guvernul condus de Ludovic Orban îşi bate joc de români. Liderul social-democrat a prezentat, într-o postare pe pagina sa de socializare, un document emis de Secretariatul General al Guvernului, prin care Parlamentul este informat şi nu sesizat despre prelungirea stării de urgenţă pe teritoriul României.

“Aceasta este modalitatea prin care eludează voința poporului, exprimată prin reprezentanții săi din Parlament”, afirmă Marcel Ciolacu.

Mesajul integral postat de liderul PSD

“Dovada că Guvernul Orban își bate joc de români!

Parlamentul a fost doar INFORMAT asupra prelungirii stării de alertă, nu SESIZAT! Aceasta este modalitatea prin care eludează voința poporului, exprimată prin reprezentanții săi din Parlament. Este dovada clară că sunt interesați doar să-și continue nestingheriți hoțiile.

Domnule Prim-Ministru, soarta românilor nu poate fi jucată la păcănele!”

Starea de alertă, prelungită în România cu încă o lună de zile

Guvernul urmează să aprobe prelungirea stării de alertă cu 30 de zile pe întreg teritoriul ţării, în baza Hotărârii Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, a anunţat, marţi, prim-ministrul Ludovic Orban, la începutul şedinţei Executivului.

Decizia de prelungire a stării de alertă nu este „o decizie politică”, ci se bazează pe analizele specialiștilor, spunea recent premierul.