Prezentă marți seara într-o emisiune de televiziune, Gabriela Firea a lăsat să se înțeleagă cine ar putea fi viitorul președinte al PSD.

Mai mult decât atât, Primarul General a spus că, dacă i se va cere, va face parte din echipa de conducere a PSD. În același timp, Firea spune că nu va candida pentru prima poziție în partid.

”Pentru numărul 1 nu candidez. Consider că această poziție de primar general e full-job, nu poți să fii și la Parlament și la Primărie ca să coordonezi un partid atât de important. Cred că da, Marcel Ciolacu e un om potrivit să conducă PSD, are calități. Dacă îmi va propune să fac parte din echipa lui, voi răspunde pozitiv”, a declarat Gabriela Firea, în direct la TVR.

”A trecut vremea când partidul trebuia să fie condus de o mână de fier, de un tătuc. Acum trebuie să fie condus de mai mulți colegi.

”Congres transparent și imparțial”

Nu mai trebuie să punem în prim-plan anumiți oameni, personalități, ci anumite proiecte: construirea spitalului metropolitan, construirea unor autostrăzi, construirea spitalelor regionale”, a adăugat Firea.

Trebuie menționat faptul că președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu a confirmat, într-o conferință de presă, că următorul Congres al partidului va avea loc pe 29 februarie, dar a refuzată să spună dacă va candida atunci.

”Mandatul meu este de a organiza cel târziu pe 29 februarie un congres transparent și imparțial. După ce o să fiu sigur că pot duce aceste lucruri la îndeplinire, voi lua decizii și în ceea ce mă privește”, a spus Ciolacu.

În ultima vreme însă, despre Marcel Ciolacu se vehiculează tot mai mult că își va asuma președinția formațiunii, la congresul din 29 februarie.