Surse judiciare au dezvăluit pentru capital.ro că, în spatele ușilor închise, s-a stabilit deja un plan prin care ministrul Justiției, Tudorel Toader, să fie obligat să susțină un anumit candidat, mai exact, chiar pe Anca Jurma. Aceasta s-a întâlnit miercuri cu procurorul general al României, Augustin Lazăr și el ar fi convins-o să se înscrie în concurs. Mai mult decât atât, i-ar fi oferit și un proiect de management al instituției cu care să candideze.

De asemenea, Lazăr i-ar fi propus și organizat și o întâlnire cu un ministru federal german, cel mai probabil cel al Justiției. Pentru ca Jurma să fie favorită în cursă, alți procurori de la DNA ar fi fost convinși să se înscrie în concurs și ar urma să facă acest lucru în perioada următoare.

Aceleași surse au dezvăluit pentru capital.ro că este vorba despre procurorii Marius Iacob, Florentina Mirică, Claudiu Dumitrescu și Marius Bulancea. Alexandra Lăncrănjan ar fi refuzat propunerea. În schimb, Elena Camelia Grecu, fostul procuror șef al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, ar dori și ea să se afle printre candidați.