Grațiela Brâncuși caută celebritatea peste Ocean

Numele lui Constantin Brâncuși nu mai are nevoie de nicio prezentare. Marele artist român este cunoscut în toate colțurile lumii pentru opera sa. De notorietate, nu la fel de mare, dar cu tendința ajungă un mare star, se bucură și o descendentă a celui care a sculptat Coloana Infinitului. Este vorba despre Ioana Grațiela Brâncuși, stră-strănepoata imensului sculptor.

Ioana Grațiela Brâncuși s-a născut la Timișoara la 23 iulie 1989. Grațiela Brâncuși mai are o soră, cu 11 ani mai mare, cele două fiind crescute de mamă, după divorțul părinților.

Ioana Grațiela Brâncuși a studiat Facultatea de Jurnalism, la București, însă ulterior s-a orientat către actorie. Stră-stră-nepoata lui Brâncuși s-a căsătorit în 2017 cu actorul american, Tim Robbins, cunoscut pentru rolul din filmul „Închisoarea îngerilor” și laureat al premiului Oscar pentru pelicula „Mystic River”.

Mariajul dintre Ioana Grațiela Brâncuși și actorul Tim Robbins a durat până în 2021, când actorul a intentat divorțul.

Face parte dintr-o trupă de teatru

Grațiela Brâncuși face parte din trupa de teatru experimental The Actors Gang Theater Ensemble. În această trupă activează și fostul ei soț, Tim Robbins.

Primul rol important al Grațielei Brâncuși într-o peliculă a fost în 2021, când a fost distribuită în miniseria produsă de Paramount intitulată „1883”. Stră-stră-nepoata lui Brâncuși a interpretat rolul lui Noemi. Un an mai târziu a semnat un contract de management artistic cu o firmă din SUA, Elevate Entertainment, care se ocupă la acest moment de cariera ei.

În septembrie 2022, Grațiela Brâncuși s-a alăturat distribuției din producția „Primarul din Kingstown” pentru al doilea sezon. Serialul avut premiera pe 15 ianuarie 2023.

Cine e Constantin Brâncuși și opera acestuia

Constantin Brâncuși a fost un sculptor român cu contribuții covârșitoare la înnoirea limbajului și viziunii plastice în sculptura contemporană. Brâncuși a fost ales membru postum al Academiei Române. Francezii și americanii îl numesc, cel mai adesea, doar prin numele de familie. Pe care îl scriu fără semne diacritice, Brancusi, pronunțându-l după regulile de pronunțare ale limbii franceze.

Printre operele importante lăsate de marele artist român sunt Sărutul, Poarta Sărutului, Coloana Infinitului, Masa Tăcerii, Rugăciune, Muza Adormită, Domnișoara Pogany, Pasărea Măiastră sau Fața de Copil.