Pescobar deținte Taverna Racilor

Pescobar, pe numele său real, Paul Nicolau, este deținătorul cunoscutului restaurant Taverna Racilor. Situat în Herăstrău, restaurantul a fost recent închis de către ANPC, după ce s-au găsit mai multe probleme.

Ideea deschiderii unui restaurant i-a venit în 2013, după ce și-a pierdut locul de muncă. La acel moment el era în căutarea unei idei de afaceri pentru a rezolva problema cu pierderea locului de muncă.

Paul Nicolau și-a inițiat afacerea de vânzare de raci în Piața Obor. Pe măsură ce afacerea sa a luat avânt, s-a extins la vânzarea de raci gătiți, chiar și în zona Poiana Brașov, și a obținut o primire favorabilă din partea oamenilor.

Decizia de a vinde raci i-a venit în urma unei amintiri cu tatăl său. În copilărie, acesta i-a adus un rac.

pescobar
SURSA FOTO: Facebook, Taverna Racilor Herastrau Fishtodoor

Taverna Racilor a avut o cifră de afaceri de aproape 2 milioane de euro în 2021

Ulterior, Pescobar și-a extins operațiunile prin înființarea Tavernei Racilor în Herăstrău, angajând o forță de muncă mai numeroasă pentru a asigura succesul afacerii. Până în 2021, el a gestionat o echipă de 50 de angajați și a realizat o cifră de afaceri anuală medie între 1,5 și 2 milioane de euro.

În timpul pandemiei, Paul Nicolau a introdus în mod inovator un alt concept – aducerea experienței restaurantului direct în casele oamenilor. El a lansat o nouă platformă, Fish to Door, care oferă și servicii de abonament.

Paul Nicolau este patronul unei firme care, în 2022, a realizat venituri totale de 16,5 milioane de lei. În prezent, afacerea sa are un număr de 300 de angajați.

„Am început afacerea cu raci acum 8 ani după un search pe Google: idei de afaceri. A fost extraordinar de greu deoarece totul a început fără bani, iar când faci afaceri fără bani, faci slalom în a găsi soluţii. La început aveam un singur angajat şi anume eu.

Vând anual peste 150.000 de porţii de mâncare la restaurant şi în online, prin platforma Fish To Door, şi am încheiat anul cu 22.000 de colete trimise către clienţi”, declarase acesta într-un interviu mai vechi.

Prețurile practicate la Taverna Racilor

După triumful Tavernei Racilor din Herăstrău, Pescobar și-a extins afacerea cu restaurante în toată țara. A înființat alte restaurante în Snagov, alături de Oyster Bar Victoriei și o altă tavernă în Timișoara.

Prețurile din meniu nu sunt, în mod notabil, la limita inferioară a spectrului. Cocteilurile variază de la aproximativ 38 de lei până la 55 de lei, în timp ce o sticlă de vin de 750 ml se încadrează în intervalul de preț de 130-170 de lei.

În ceea ce privește bucătăria, prețurile la acest restaurant sunt la fel de ridicate. O porție de Fritto Misto vine cu un preț de 71 de lei, în timp ce 500 de grame de creveți pane în sos cer, de asemenea, un cost de 71 de lei. Printre cele mai costisitoare oferte din meniu se numără caracatița la grătar cu salată mixtă, la prețul de 95 de lei.