Insomnia este incapacitatea de a adormi, de a rămâne adormit sau de a te simți odihnit la trezire. Chiar dacă cineva „se simte” ca și cum ar fi dormit, dacă ar dormi foarte ușor sau ar avea multe întreruperi în somn, este vorba de insomnie.

Efectele insomniei pot fi reduse și, în majoritatea cazurilor, chiar stopate complet, potrivit 30seconds.com. Iată primele cinci cauze frecvente ale insomniei.

Alergii alimentare

Dacă mâncați alimente la care sunteți alergic sau sensibil la zahărul din sânge, veți avea tendința de a mînca neregulat. Glicemia instabilă va avea ca rezultat, în timpul nopții, scăderea nivelului de melatonină și pierderea somnului profund.

Dezechilibrul hormonal

Melatonina este hormonul somnului și trebuie să fie produs la niveluri normale pentru a vă bucura de un somn bun. Stilul de viață pot întrerupe producția de melatonină, inclusiv angajarea în activități stresante la sfârșitul zilei, lumina înainte de culcare, o masă copioasă înainte de culcare și multe altele.

În mod similar, hormonii sexuali masculin și feminin trebuie să fie echilibrați pentru a vă bucura de un somn profund și restaurator. Nivelurile hormonale diminuate în timpul ciclului menstrual, în timpul menopauzei, sau testosteronul deficitar la bărbați, toate tind să provoace insomnie.

Infecții ascunse

Aceste infecții ascunse sau toxine trebuie identificate și tratate (în mod natural, dacă este posibil) pentru a vă descărca sistemul imunitar și pentru a facilita somnul.

Zahărul scăzut din sânge

Factorii care determină scăderea zahărului din sânge în timpul somnului (infecții, alegeri alimentare, sensibilități alimentare etc.) vor duce la ieșirea din somn a corpului pentru a preveni o „comă” scăzută a zahărului din sânge. Este un răspuns protector al corpului pentru a te trezi.

Prea multă cofeină

Pentru mulți, cafeaua nu este suficientă pentru a perturba somnul, dar poate fi un factor perturbator pentru unii. Dacă aveți probleme cu somnul, încercați să nu mai beți cafea timp de o săptămână și observați dacă vă îmbunătățiți somnul.

Sursa foto: Dreamstime