Super Bowl LVI este un eveniment al recordurilor, căci nu există alt eveniment sportiv anual în Statele Unite ale Americii care să fie urmărit de atât de mulți oameni sau să genereze atât de mulți bani pentru părțile implicate. 

Meciul pentru campionat a ajuns un adevărat spectacol de divertisment, cu show-uri ale unor staruri din muzica momentului în pauza meciului. În 2022, vedetele de la pauză sunt Eminem, Snoop Dogg, Mary J. Blige, Dr. Dre și Kendrick Lamar. 

Primul Super Bowl s-a jucat în ianuarie 1967, la L.A. Memorial Coliseum, fiind rezultatului primului sezon după fuziunea dintre Liga Națională de Fotbal și Liga Americană de Fotbal. 

În acel moment, prețul mediu al unui bilet era de 12 USD, iar costul pentru 30 de secunde de publicitate în transmisiunea TV ajungeau la 37.500 USD. Interesant este că Super Bowl I este singurul Super Bowl care a fost transmis de 2 televiziuni americane diferite – NBC și CBS. Audiența totală a fost de 51,2 milioane telespectatori.

În comparație, Super Bowl LV (evenimentul din anul 2021) a fost urmărit de 96,4 milioane de telespectatori (o audiență considerată totuși slabă), iar costul mediu al unui bilet a fost de 6.200 USD. De asemenea, 30 de secunde de publicitate la TV au costat în jur de 5,5 milioane USD. Pentru Super Bowl 2022 se estimează o audiență și mai mare, care ar putea ajunge la 117 milioane telespectatori, astfel că prețul pentru 30 de secunde de publicitate este acum de 7 milioane USD. Impactul economic asupra comunității este anticipat la 300 – 400 de milioane USD.

Super Bowl se întoarce la Los Angeles în 2022, fiind al 8-lea meci care se desfășoară aici. Ultimul Super Bowl jucat în L.A. a fost ediția din 1993, cu o audiență de 91 de milioane de telespectatori. Vedeta invitată atunci în show-ul de la pauză a fost regele muzicii pop, Michael Jackson.

Super Bowl LVI din 14 februarie 2022 pune față în față pe Cincinnati Bengals și Los Angeles Rams, campioanele din American Football Conference, respectiv National Football Conference. 

Partida se dispută pe SoFi Stadium din Inglewood, California, arenă unde în mod obișnuit joacă meciurile de pe teren propriu cei de la Los Angeles Rams. Este a doua oară la rând când o echipă dispută Super Bowl pe terenul propriu. 

Evident, Los Angeles Rams ar putea avea un avantaj în acest context. Cei interesați de pariuri pe fotbal american pot miza pe formația din L.A. la o cotă de 1.53 oferită de Unibet (chiar și după prelungiri), în timp ce Cincinnati Bengals are cotă 2.65 pentru victorie. 

Ca și în anii trecuți, cei de la Unibet au pregătit o ofertă cu peste 660 de opțiuni de pariere. În plus, dacă pariezi minim 50 RON cu funcția Creare Pariu pe Super Bowl – pentru biletele pre-meci cu minim 4 selecții și cotă minimă 3.00 – vei primi o recompensă de 25 RON la pariuri. 

În paralel se poate beneficia și de campania prin care orice pariu de minim 50 RON plasat în luna februarie îți poate aduce unul din cele 5 BMW-uri puse în joc.

La pariuri online Super Bowl se pot alege și alte selecții interesante, de exemplu se poate paria pe jucătorul care va primi titlul MVP (Matthew Stafford este favorit, cotă 2.30 la Unibet) sau pe faptul că Los Angeles Rams va câștiga cel puțin 27 de puncte (cotă 1.83 pe unibet.ro), așa cum a reușit în 10 din cele 17 partide disputate în sezonul regulat și în două din cele trei partide din play-off.

De remarcat faptul că în 4 din ultimele 5 finale Super Bowl câștigătoarele au marcat lejer peste 26.5 puncte: 

2017 – New England 34, vs. Atlanta 28

2018 – Philadelphia 41 vs. New England 33

2020 – Kansas City 31 vs. San Francisco 20

2021 – Tampa Bay 31 vs. Kansas City 9

Cotele afișate pot suferi modificări.