Rezultatele, în termeni nominali, din luna august 2014 au fost cauzate de scăderile înregistrate la activităţile de transport (-8,1%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (- 6,5%) şi la activităţile de comunicaţii (- 0,7%). Creşteri au înregistrat activităţile de servicii informatice şi tehnologia informaţiei (+8,3%) şi activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+ 6,9%).

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna august 2014, comparativ cu luna precedentă, a scăzut pe ansamblu cu 0,7% ca urmare a scăderii transporturilor (- 2,8%) şi altor servicii furnizate în principal întreprinderilor

(- 1,2%). Creşteri au înregistrat activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+8,7%), activităţile de servicii informatice şi tehnologia informaţiei (+ 6,6%) şi comunicaţiile (+ 1,4%).

Comparativ cu luna august 2013, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, în termeni nominali, a crescut atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 3,1%, respectiv cu 4%.

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, în luna august 2014, comparativ cu luna august 2013, a crescut pe ansamblu cu 3,1%, datorită creşterilor înregistrate la activităţile de servicii informatice şi tehnologia informaţiei (+ 39,0%), activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+ 10,3%), comunicaţii (+ 6,3%) şi alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+ 1,7%). Transporturile au scăzut cu 3,7%.

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în august 2014, comparativ cu august 2013, a crescut pe ansamblu cu 4 %, datorită creşterilor înregistrate la activităţile de servicii informatice şi tehnologia informaţiei (+ 36,2%), activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+6,5%), comunicaţii (+6,0%) şi alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+ 2,1%). Transporturile au scăzut cu 1,0%.

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, în termeni nominali, a crescut în primele opt luni din 2014, faţă de perioada similară din 2013, atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 5,2%, respectiv cu 5,4%.

În perioada 1 ianuarie – 31 august 2014, comparativ cu perioada 1 ianuarie – 31 august 2013, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor s-a majorat pe ansamblu, ca serie brută, datorită în principal creşterilor înregistrate la activităţile de servicii informatice şi tehnologia informaţiei (+25,8%), activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+12,8%), comunicaţii (+5,0%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+ 3,2%) şi transporturi (+ 2,8%).

În perioada 1 ianuarie – 31 august 2014, comparativ cu perioada 1 ianuarie – 31 august 2013, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut pe ansamblu cu 5,4%, datorită în principal creşterilor înregistrate la activităţile de servicii informatice şi tehnologia informaţiei (+22,6%), activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+11,6%), comunicaţii (+4,7%), transporturi (+4,0%) şi alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+3,4%).