De asemenea, veniturile încasate la bugetul de stat în primul semestru al acestui an sunt cu 9,6% mai mari decât cele încasate în prima jumătate a lui 2010. „Pentru prima dată combaterea evaziunii fiscale îşi arată roadele în veniturile suplimentare la buget şi mă refer în special la combaterea evaziunii cu tutun. Aici rezultatele sunt bune, dar mai sunt şi alte domenii unde evaziunea fiscală trebuie combătută”, a precizat Emil Boc.
Premierul a mai arătat că exporturile „îşi continuă direcţia ascendentă”, adică au crescut cu 34% în primul trimestru din acest an faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Conform oficialului, noul Cod al muncii şi combaterea muncii la negru au dus la înregistrarea în perioada 1 mai – 4 august 2011 a 821.692 de contracte de muncă noi, din care 65,9% pe perioadă nedeterminată. Din nefericire însă, în aceeaşi perioadă a anului, au încetat peste 160.000 de contracte de muncă.
„Aici trag un semnal de alarmă către prefecţi şi inspecţia muncii: combateţi munca la negru şi intensificaţi controalele în acest domeniu”, a mai spus Emil Boc, adăugând că unii dintre angajatori încheie contracte „pe o lună-două”, aşteptând „să treacă valul acţiunilor de control", după care practică munca la negru.

Sursa: Agerpres