CEC este pe lista ajutoarelor de stat pentru acest an, a declarat preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, care va discuta acest subiect cu forurile europene cel mai probabil în februarie, după ce va fi aprobat bugetul, pentru a vedea care sunt priorităţile guvernului în 2010.

“Vreau să las Guvernul să treacă bugetul şi să vedem care este lista de ajutoare de stat pe care autorităţile au stabilit-o pentru acest an şi cred că CEC-ul este unul dintre acestea”, a spus Chiriţoiu, într-o conferinţă de presă.

El a arătat că până la sfârşitul lunii ianuarie va şti care sunt priorităţile Guvernului, perioadă în care se vor finaliza şi modificările care au loc la nivelul Comisiei Europene legate de comisarii europeni.

“Probabil că în februarie o să fac prima vizită la Uniunea Europeană, dar trebuie să mă lămuresc ce doreşte Guvernul României”, a adăugat oficialul Consiliului Concurenţei.

CEC Bank, deţinută de stat prin Ministerul Finanţelor Publice, a urcat în topul băncilor în funcţie de active de pe locul nouă pe şapte după primele nouă luni, după ce şi-a majorat cota de piaţă de la 4,3% la 5,51% la sfârşitul lunii septembrie, potrivit datelor BNR.

Valoarea activelor CEC Bank a crescut în primele 11 luni cu 43,2%, la 19,4 miliarde de lei, în contextul în care banca a majorat soldul creditelor acordate cu 13,5% şi portofoliul de depozite cu 21,3%.

SURSA:
Mediafax