"Ce ar trebui să fac eu ca antreprenor care sunt plătitor de TVA? Trebuie să deschid două conturi, unul pentru plată şi unul pentru încasare. Pentru fiecare operaţiune pe care o făceam să plătesc un furnizor şi aveam o singură operaţiune, acum trebuie să fac două operaţiuni. Cu alte cuvinte, eu voi face dublul muncii pe care o făceam până acum. Dacă avem 50 de plăţi de furnizor pe zi, vom avea 100 de operaţiuni", a spus Chiriac. 

Ea a mai arătat că antreprenorii care plătesc, astăzi, 50 de comisioane bancare, vor plăti 100. 

"Asta înseamnă cheltuială în plus pentru antreprenori şi un beneficiu pentru instituţia bancară. Înţeleg că declaraţiile pe care le-a făcut primul ministru precum că băncile nu au profit, au găsit o soluţie de a face profit bancar, pe seama antreprenorilor. Cu alte cuvinte, găurile pe care băncile le-au declarat în anul fiscal vor fi îmbunătăţite cu ajutorul antreprenorilor români", a mai arătat preşedintele Asociaţiei Naţionale a Antreprenorilor. 

Asociaţia "Ţine de Noi", împreună cu Fundaţia Hanns Seidel – România, în colaborare cu PIAROM – Patronatul Investitorilor Autohtoni şi Asociaţia Naţionala a Antreprenorilor organizează o conferinţă axată pe dezbaterea noilor iniţiative de modificări în domeniul fiscalităţii şi al salarizării. 

"Scopul conferinţei este de a privi aceste măsuri din mai multe perspective şi a analiza urmările produse de măsurile preconizate de guvern în forma în care au fost anunţate, din dorinţa de a elabora propuneri utile de politici publice în urma dezbaterii cu mai mulţi actori relevanţi", se arată într-un comunicat al organizatorilor. 

Conform sursei citate, importanţa organizării acestei conferinţe derivă din reacţia puternică a mediului privat la măsurile anunţate, printre care Split TVA, majorările de accize la benzină sau trecerea de la impozitarea profitului la impozitarea veniturilor companiilor. 

Un scop subsidiar al conferinţei este elaborarea unui material scris care să înglobeze diversele abordări din cadrul evenimentului. 

La eveniment au fost invitaţi Jean Valvis, antreprenor, Cristian Pârvan, preşedinte PIAROM, Mircea Coşea, prof. univ. dr. ASE, Cristina Chiriac, preşedinte Asociaţia Naţională a Antreprenorilor, Adrian Benţa, consultant fiscal, Dan Armeanu, prof. univ. dr. Facultatea de Finanţe, Asigurări, Bănci şi Burse de Valori, ASE, Dragoş Dragoteanu, antreprenor.

AGERPRES