Precision Capital, vehiculul de investiţii al membrilor familiei regale din Qatar, inclusiv fostul prim-ministru Sheikh Hamad bin Jassim bin Jabr Al Thani, a fost de accord să-şi vândă holdingul de 89,9% în Banque Internationale a Luxemburg SA, e declarat Legend la o conferinţă în Hong Kong.

Înţelegerea vine pe fondul restrângerii restricţiilor chineze privind ieşirea de capital. China este determinată să reducă efectul de pârghie pe pieţele financiare şi riscurile sistemice înaintea tranziţiei conducerii Partidului Comunist în cursul acestui an şi va consolida reglementările privind ieşirile de capital care ar putea slăbi moneda ţării. Unii agenți de tranzacționare activi – Anbang Insurance Group Co., Fosun International Ltd., Dalian Wanda Group Co. și HNA Group Co.- s-au aflat sub presiunea guvernului de a redresa activitățile externe.

Fondată în anul 1856, BIL este cea mai veche bancă privată din Luxemburg, cu active gestionate de 38 de miliarde de euro la sfârşitul anului 2016, potrivit raportului anual al companiei publicat în iunie. Achiziţionarea de către Legend marchează o trecere de la o tendinţă recent în care băncile şi administratorii de avere din Europa au căutat investiţii în Asia pentru a stimula creşterea economică.

China a declarat luna trecută că va interzice sau va restricţiona companiile naţionale să facă investiţii în afara ţării în sectoare precum industria jocurilor, imobiliare, hoteluri şi divertisment.