”Dacă te uiţi la tulburările care au avut loc în ţări europene, aceasta este pur şi simplu din cauza problemelor unei societăţi depăşite a bunăstării. Cred că legile societăţii bunăstării din UE sunt depăşite. Legislaţia muncii induce lene, indolenţă. Sistemul stimulentelor s-a prăbuşit de tot”, a declarat Jin Liquin, referindu-se la unele ţări care-i trimit pe oameni la pensie la 55 de ani ca să ”lâncezească pe plajă”.

Jin Liquin a făcut o comparaţie cu situaţia din China: ”Noi, în China, muncim din greu. Poporul chinez munceşte din greu pentru a construi ţara, pentru a merge înainte. Dacă spui ‘Ţări europene se află în necaz, de ce nu investiţi resurse în acele ţări’, atunci poporul nostru ar întreba ‘Este oare sigur că noi vom putea recupera în mod corect investiţiile ?’ ”.

EUobserver menţionează că remarcile lui Jin Liquin survin după ce ţări din UE au invitat recent compania ”Chinese Investment Corporation” să contribuie la Fondul european de salvare (FESF, în valoare de 440 miliarde de euro). Dar Oficialul chinez a afirmat că va investi numai dacă UE merge înainte cu ”un program de reforme credibil”.
SURSA: Agerpres