Fondul de investiţii White Tiger, care a depus ofertă pentru a achiziţiona mare parte din activele Oltchim scoase la vânzare de stat, s-a retras, şi nu au mai semnat contractul cu statul român. “A mai rămas un singur ofertant pentru privatiyarea Oltchim. Fondul de investiţii White Tiger a renunţat exact înainte de semnarea contractului cu statul român. MOtivele invocate nu sunt clare”, a declarat pentru Capital, Bogdan Stănescu, administratorul special al Oltchim.

Potrivit comunicatului trimis la BVB,Oltchim S.A. a solicitat White Tiger Wealth Management Ltd semnarea contractului de vânzare de active cu privire la pachetele de active nr. 1, 3-5, 7, 8 și parțial nr. 9, White Tiger Wealth
Management Ltd. refuzând semnarea acestuia si anuntand retragerea unilaterala din tranzactie.

“Finalizarea tranzacțiilor în baza acestor contracte este supusă anumitor condiții care trebuie îndeplinite, printre care se numără aprobarea finală de către adunarea generală a creditorilor Societății, acest organism finalizând selecția ofertanților câștigători. Informații importante si cu privire la celelalte oferte angajante vor fi prezentate în scop informativ creditorilor în contextul Procesului de Vânzare. Societatea va continua să informeze piața cu privire la Procesul de Vânzare în conformitate cu reglementările aplicabile până la finalizarea acestuia, care se anticipează a avea loc în prima parte a anului 2018”, se mai regăseşte în comunicat.