„Noul Malibu va reprezenta cel de-al 8-lea model complet nou lansat de Chevrolet în mai puţin de 12 luni. Chevrolet Malibu este noua ofertă de top a mărcii, aducând o valoare dovedită în segmentul de autovehicule de dimensiuni medii din Europa”, a declarat Wayne Brannon, preşedinte şi director executiv al Chevrolet Europe.
Cu un coeficient aerodinamic apropiat de cel al modelului electric Volt (0,28), noul Malibu va fi unul dintre cele mai eficiente autovehicule din punctde vedere aerodinamic din toată gamade autoturisme Chevrolet. Cel puțin asta susțin oficialii companiei. Clienții pot alege între nouă culori pentru exterior şi până la patru combinaţii de culori pentru interior, în funcţie de echiparea selectată. De asemenea, doritorii de Chevrolet Malibu au la dispoziție două variante de motorizare alimentate cu benzină sau diesel economice, cu 4 cilindri, o cilindreede 2 şi 2,4litri şi o putere de 164 CP, respectiv, 169 CP. În Europa, noul Malibu va fi disponibil atât cu o transmisie manuală, cât şi automată.
Printre sistemele de control al şasiului se numără cel de anti-blocare a frânelor (ABS) cu patru canale, un sistem de control integral al tracţiunii, sistemul de control electronic al stabilităţii (ESC) în viraje, sistemul de distribuţie electronică a forţei de frânare (EBD), sistemul de asistare la frânare (BA), sistemul de control al frânării în viraje, sistemul hidraulic de asistare la frânare şi sistemul de control al cuplului.
Modelul Malibu este fabricat în fabricile GM din Statele Unite, Coreea de Sud şi China.
Detalii despre cele mai importante premiere mondiale și europene pe care marii producători auto le vor dezvălui publicului la Frankfurt Motor Show 2011 găsiți în numărul din această săptămână al revistei Capital.