Check Point Software Technologies Ltd. a anunţat suport Check Point VPN-1 pentru iPhone-ul Apple, permiţând acces sigur de la distanţă la sistemele de reţea corporate.

Check Point VPN-1 permite o conexiune criptată între iPhone şi gateway-ul VPN-1, protejând datele aflate în tranzit.

La instalarea oricărui dispozitiv pentru folosirea în cadrul companiei, IT-ul se confruntă cu provocarea de a păstra sigur traficul din interiorul şi din afara reţelei private.

Check Point VPN-1 oferă suport clientului iPhone L2TP integrat. Astfel, clienţii beneficiază de cel mai bun acces VPN Ipsec la serverele  corporate. Clienţii pot primi e-mailuri şi pot utiliza resursele companiei fără a avea nevoie de software suplimentar pe iPhone. 

Cu VPN-1, administratorii pot beneficia de o parolă secretă comună şi de asigurări pentru toate iPhone-urile din reţea cu certificate de logare specifice pentru fiecare utilizator final.

Această caracteristică elimină necesitatea ca departamentul IT să creeze chei de autentificare gateway separate pentru fiecare dispozitiv, uşurând astfel instalarea iPhone-urilor în reţea.

Suportul Check Point VPN-1 pentru iPhone oferă clienţilor abilitatea de a utiliza criptare IP-based pentru transmiterea informaţiilor corporate confidenţiale.

Data: 5 mai 2008

Sursa: Check Point