Potrivit unui comunicat al CFR SA, finanţarea este asigurată de la bugetul de stat.    

"Regionala CF Braşov a predat constructorilor amplasamentele pentru demararea lucrărilor de reparaţii la instalaţiile de dirijare a traficului (CED/BLA) pe intervalele de staţii Şercaia-Făgăraş, Miercurea Sibiului-Apoldu de Sus, Tălmaciu-Sibiu Triaj, Podu Olt-Tălmaciu, Sibiu-Turnişor, Turnişor-Orlat, Orlat-Sălişte, Unirea-Războieni, Aiud-Unirea şi în staţiile Dumbrăviţa, Bartolomeu, Şercaia, Braşov Triaj, Arpaş, Podu Olt, Şeica Mare, Orlat, Malnaş Băi, Tuşnad Sat, Stănceni, Lunca Bradului, Ditrău, Deda, Targu Mureş Nord, Sf Gheorghe, Izvoru Olt, Gheorghieni, Subcetate Mureş, Gălăuţaş, Aiud. Lucrările, în valoare totală de 2,76 milioane lei, au drept scop creşterea siguranţei şi a gradului de confort", se arată în comunicat, potrivit Agerpres. 

Pe tronsoanele Nădejdea-Mihăileni, Loamneş-Şeica Mare şi Braşov-Deda a fost emis ordinul de începere pentru etapele de expertiză, proiectare şi execuţie lucrări de consolidare la versantul de la km 138+050-142+215, reparaţii la podeţele şi pentru amenajarea albiei râului de la km 422+512 şi de la km 55+980. Valoarea totală a lucrărilor, care vor contribui la îmbunătăţirea condiţiilor de circulaţie prin eliminarea restricţiilor de viteză existente, este de 2,06 milioane lei. 

Conform CFR SA, la ora actuală sunt deja în execuţie lucrările de reparaţii la clădirea de călători şi la tunelul pietonal din staţia Braşov, la infrastructura feroviară pe linia CF Miercurea Sibiului-Cunţa, precum şi lucrările de revopsire a 66 de poduri metalice situate pe intervalele de staţii: Turnu Roşu-Podu Olt-Tălmaciu, Sibiu-Ocna Sibiului, Apolu de Sud-Miercurea Sibiului-Sebeş Alba-Vinţu de Jos, Băile Tuşnad-Tuşnad Sat, Miercurea Ciuc-Siculeni, Reghin-Dumbrăvioara-Tg. Mureş Nord-Tg. Mureş-Târgu Mureş Sud, Gen. N. Dăscălescu-Sânpaul-Iernut-Luduş-Gligoreşti-Războieni şi Lunca de Mijloc-Lunca de Sus-Nădejdea-Mihăileni, mai scrie Agerpre. 

"Valoarea totală a acestor lucrări este de 40,7 milioane lei", se precizează în comunicat.