Potrivit acestuia, ” foarte curând” top managementul companiei va analiza la Praga activitatea companiei din România. ”Dacă problema cu al doilea certificat va exploda, ne aşteptăm să avem pierderi de 200-250 milioane lei, cu toate că nu ştim cum este evoluţia vântului. Am servit ca bancă pentru CFR pentru că după 3 ani ne-au plătit doar datoria fără penalităţi de dobânzi. CFR, anul acesta, nu va plăti 50 milioane lei, Poşta de asemenea împrumută de la noi ca să spunem aşa, de la 25 milioane lei, alte 400 milioane lei reprezintă creanţele pe piaţă”, a subliniat Jan Veskrna.
Acesta a explicat că nu contează foarte tare ce gândesc oficialii CEZ din România, ci ceea ce gândeşte acţionarul. ”Acţionarul CEZ este statul cu o proporţie de 66%. Foarte curând urmează să avem o discuţie de top management în Praga în legătură cu ce s-a întâmplat în România. Până atunci vom respecta întreaga legislaţie”, a adăugat oficialul CEZ. Acesta a spus că va fi respectată legea și se vor asigura serviciile publice care sunt în responsabilitatea CEZ. Mai mult,grupul pe care îl reprezintă se va pregăti pentru noi întrebări pe care ”acționarul” le va pune.
”De ce aţi investit 2,2 miliarde euro, iar eu văd că tarifele coboară? De ce faceţi proiecte de CSR ca ajutând comunităţile locale şi ajutaţi acolo unde statul român nu poate ajuta? Acest ajutor fiind de milioane lei în fiecare an. Este un accident că CEZ investeşte 50 milioane euro în fiecare an în distribuţie? Acum domnul Veskrna veniţi şi ne spuneţi că staţi cu tarifele scad cu 1,3%? De ce doriţi să integraţi piaţa dacă ea nu doreşte să fie integrată?”, a mai spus preşedintele directoratului CEZ România. El a subliniat că nu are răspunsuri la astfel de întrebări pentru prima dată după 9 ani.