Tensiuni imense în Parlament privind introducerea obligativității certificatului verde la locul de muncă. Oamenii politici s-au certat luni pe acest document extrem de sensibil la nivel național. USR a acuzat PNL, luni, în plenul Camerei Deputaţilor, că blochează dezbaterea proiectului de lege privind introducerea certificatului de vaccinare la locul de muncă. În schimb, deputatul minorităţilor naţionale, Andi Gabriel Grosaru spune că de fapt „vaccinaţii sunt cei care transmit virusul, în timp ce nevaccinaţii trebuie să lupte cu măsurile de segregare impuse”.

Scandal din cauza certificatului verde la locul de muncă

Deputatul USR Ionuţ Moşteanu a cerut ieri, de la tribuna plenului Camerei Deputaţilor, ca cel târziu până astăzi, adică marţi, să se dea raportul în comisia de sănătate pe proiectul de lege care introduce obligativitatea certificatului de vaccinare, la locul de muncă. Acesta l-a acuzat pe Nelu Tătaru că tergiversează adoptarea acestui proiect.

”Până acum aveam doar AUR-ul împotriva acestui proiect, şi vedem că, de când a ieşit public domnul Florin Cîţu şi a spus: haideţi să ne mai gândim, s-a schimbat toată poziţionarea PNL în Parlament. Fac apel la responsabilitate, domnul Tătaru, haideţi să facem mâine comisie şi să dăm raport”, a spus Moşteanu.

Reacția PNL

În replică, Gabriel Andronache, liderul deputaţilor PNL, i-a transmis însă că forul legislativ nu este format doar din grupul PNL, şi sunt şase comisii avizatoare pe acest proiect de lege.

”PNL va participa la acest act normativ şi avem punctul nostru de vedere exprimat”, a declarat Andronache.

Intervenție și a lui Simion

Deputatul AUR George Simion a intervenit şi l-a invitat pe Moşteanu „să îşi mai pună pofta în cui”. Liderul AUR a explicat că un astfel de proiect, care vizează milioane de romîni, trebuie să beneficieze de dezbatere amplă în Parlament şi a spus că acest certificat ”suspendă dreptul la muncă al românilor”. La microfon a ajuns şi deputatul Andi Grabiel Grosaru, deputat al minorităţilor, care a ţinut să precizeze că este ”îngrijorătoare evoluţia măsurilor aplicate abuziv”. Acesta a adăugat că a primi mii de mesaje.

”Este inexplicabil că persoane vaccinate mor. Chiar acum zece minute am primit o veste despre un medic din Suceava care a murit. Persoanele vaccinate sunt cele care transmit virusului, iar cei nevaccinaţi, sănătoşi, trebuie să lupte cu măsurile de segregare pentru a-şi salva viaţa”, a transmis acesta.

Nu în ultimul rând, și deputatul Florin Buicu, de la PSD, a acuzat USR că, prin miniştrii pe care i-a avut la Sănătate, nu a pregătit valul patru al pandemiei.

”Domnilor de la USR, nu mai fiţi demagogi cu responsabilitatea”, a atacat PSD.

Ionuț Moșteanu a venit cu un răspuns din partea USR și spune că vina a fost la președintele Iohannis și la premierul Florin Cîțu.

”Responsabilitatea a fost la preşedintele României şi la premierul în funcţie care, când toată Europa se pregătea de valul 4, ei au spus hai să ne relaxăm, români”, a transmis Moşteanu.