Evenimentul de lansare a subsidiarei locale va fi marcat de o prelegere interactivă la care vor participa peste 150 de executivi de top români și din mari companii internaționale care sunt afiliate CEO Clubs, precum și fondatorul organizației, americanul Joseph Mancuso. Prelegerea "Leadership in High Stakes” va fi ținută de dr. Srini Pillay, profesor în cadrul Harvard Medical School. El va vorbi despre influența conexiunilor neuronale asupra schimbărilor organizaționale și despre modalitățile prin care executivi de top își pot adapta compania la mediul de business actual, care este foarte dinamic. "În trecut, directorilor li se cerea să fie în stare să își asume riscuri, iar acum li se cere să fie creativi și inovativi. În România, asta echivalează cu <a pune suflet> în afacere", spune Srini Pillay, care a consiliat directori ai unor mari companii pentru luarea unor decizii importante.
CEO Clubs a fost înființat în Sua, în urma cu 34 de ani și în prezent deține filiale în SUA, Africa de Sud, India, Europa și China. Criteriile de admitere în organizație sunt o cifră de afaceri de peste 10 milioane de euro și personalitatea liderului, care trebuie să fie creativ și proactiv. "A trebuit să refuzăm executivi care conduceau afaceri de peste 150 de milioane de euro. Noi căutăm valoarea adăugată, pe care o poate aduce liderul respectiv în organizație", spune Joseph Mancuso, fondatorul CEO Clubs.
În prezent, CEO Clubs Romania are 20 de membri, executivi de top din domenii precum  bancar, FMCG, retail și constructii, care conduc aici afaceri de peste un miliard de euro. Potrivit unei statistici interne, CEO Clubs este format din barbați, români și expați, cu o medie de vârsta de 46 de ani. Până la sfârșitul anului, filiala din România speră să ajungă la 40 de membri iar la nivel internațional, să coopteze cât mai multe femei.