Consiliul de Administraţie al reţelei de farmacii Centrofarm Bucureşti a propus acţionarilor dublarea capitalului social, de la 13,7 milioane de lei la 27,4 milioane de lei, a anunţat, marţi, firma.

Decizia va fi analizată în Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor care va avea loc la 11 noiembrie, se arată într-un comunicat transmis Bursei de Valori Bucureşti.

Operaţiunea va fi realizată prin emiterea a 6,5 milioane de acţiuni noi, cu o valoarea nominală de 2,09 lei.

Afaceri în creştere cu 44%

În primul semestru, afacerile reţelei de farmacii s-au majorat cu 44%, la 67,7 milioane lei (16 milioane euro), iar pierderile au crescut de peste două ori, de la 2,9 milioane lei în intervalul ianuarie-iunie 2008 la 6,2 milioane lei (1,4 milioane euro).

Cea mai recentă tranzacţie cu acţiunile Centrofam, listată pe piaţa Rasdaq, a avut loc pe 4 septembrie, la preţul de patru lei, în urcare cu 17,3% faţă de referinţă. În aceste condiţii, capitalizarea firmei ajunge la 26,2 milioane de lei.

Potrivit celor mai recente raportări, principalii acţionari sunt Generalcom Bucureşti, care controlează 74,06% din capital, şi Fondul Proprietatea, cu 17,3% din titluri.

Centrofarm deţine o reţea de circa 60 de farmacii. Cei mai importanţi competitori ai firmei pe piaţa de profil sunt reţelele Sensiblu, Help Net, Dona, Catena şi City Pharma.

SURSA: Mediafax