Se stie ca membrii Comisiilor de cultura din cele doua Camere ale Parlamentului au respins raportul de activitate al Consiliului de Administratie al Radiodifuziunii Romane pe anul 2000.
Este cunoscut si faptul ca votul in plenul Parlamentului asupra documentului s-a amanat pentru toamna acestui an. Pana atunci, Radiodifuziunea isi pregateste apele…pardon!, intrarea in gratiile Puterii. Astfel, in luna august redactia Teatru a Radiodifuziunii va programa spectacolul radiofonic „Floare de mac”, dupa o piesa (prafuita) semnata de Grigore Zanc.
Cine e omul? Nu e nimeni altul decat deputat PSD si membru al Comisiei pentru Cultura, Culte, Arta din Camera Deputatilor, unul dintre contestatarii raportului de activitate. (Mai este si autorul romanului „Cadere libera”, o carte scrisa inainte de 1989, al carei personaj principal este un destoinic activist PCR, am incheiat paranteza!). Spus pe sleau, redactia Teatru ii face o favoarea deputatului clujean, favoare care, nu-i asa, nu trebuie uitata la votul din toamna. Este interesant de urmarit cate „talente literar-artistice” din PSD se vor mai afirma la Radiodifuziune, pana la toamna.