Spencer, al cărui nume era Carlo Pedersoli, s-a născut în Napoli, la 31 octombrie 1929 şi a jucat în peste 40 de filme, dintre care 20 împreună cu actorul Terence Hill, al carui nume real era Mario Girotti. Genul cinematrografic "western spaghetti" în care a jucat, i-a adus faima, având o mare priză la public în Italia şi Germania, notează agenţia DPA.

Filmele sale cele mai cunoscute sunt They Call Me Trinity (1970), All The Way, Boys (1972), My
Name is Nobody (1973), A Friend Is A Treasure (1981). De asemenea, s-a remarcat în seria de filme Piedone.

Fiul lui Bud Spencer, Giuseppe Pedersoli a declarat agenţiei italiene de ştiri ANSA, că tatăl său nu a suferit şi a avut alături pe toţi apropiaţii săi. Ultimele sale cuvinte au fost "Va mulţumesc".

La anunţarea morţii sale, numeroase omagii i-au fost aduse în Italia, pe reţelele sociale. Premierul Matteo Renzi a postat pe Twitter: "Ciao Bud Spencer, te-am iubit cu toţii", notează agenţia France Presse.

Ministrul italian al culturii Dario Franceschini a omagiat la rândul său pe Bud Spencer ca "un mare interpret al cinematografiei italiene, care în timpul îndelungatei sale cariere a reuşit să distreze generaţii şi de a cucerit audienţa cu un mare profesionalism".

Născut în districtul Santa Lucia din Napoli, Carlo Pedersoli, al carui tată era un om de afaceri din Brescia, provine dintr-o familie bogată. În 1940, pe când Carlo avea 11 de ani, familia s-a mutat la Roma, unde adolescentul a fost un foarte bun înotător şi un elev strălucit.

După al doilea război mondial, familia s-a mutat din nou, de data aceasta la Rio de Janeiro, unde tânărul şi-a abandonat studiile şi a avut diverse locuri de muncă, între care bibliotecar şi muncitor. S-a întors apoi la Roma, reluându-şi studiile şi cursurile de înot, făcându-se remarcat pentru structura sa atletică şi primind un rol în celebrul film Quo Vadis (1951).

După Jocurile Olimpice de la Roma din 1960 şi al şaptelea titlu de campion al Italiei, Bud Spencer a fost şi primul italian care a înotat sub minut la 100 metri liber, însă a abandonat înotul şi s-a întors în America de Sud.

Reîntors la Roma, unde s-a căsătorit cu fiica unui producător de film, devine tată şi abia mai târziu, în 1967, când avea 38 de ani, a filmat primul western. El a decis apoi, să-şi schimbe numele în Bud Spencer, ca un omaiu adus berii cu acelaşi nume şi actorului Spencer Tracy.

La alegerile regionale din 2006, Pedersoli a candidat în Lazio, regiunea Roma, sub sigla partidului lui Silvio Berlusconi.

În ultimii ani, el a apărut rar în public, dedicându-se scrierii memoriilor sale, mai informează AFP. AGERPRES