Crăciun 2023. Ce târguri de Crăciun să vizitezi în Europa?

Kiwi.com, una dintre cele mai importante companii de travel-tech, s-a uitat la câteva dintre târgurile de Crăciun mai puțin cunoscute din Europa și oferă sfaturi de călătorie.

Având în vedere că Bruxelles este una dintre destinațiile de călătorie preferate de români pe tot parcursul anului, vizitarea Bruges-ului din apropiere ar putea fi o surpriză plăcută, deoarece este considerat unul dintre cele mai frumoase orașe din Europa. Târgurile de Crăciun se desfășoară în perioada 24 noiembrie – 7 ianuarie: unul în piața principală, cu oferte tradiționale de Crăciun, iar celălalt, pe Simon Stevinplein, se concentrează pe produse și meșteșuguri de la creatori locali. Biletele către Bruges pe Kiwi.com încep de la 270 de lei și includ transferuri multimodale.

targ craciun Bruges
SURSA FOTO: Dreamstime

Crăciun 2023. Târg în Varșovia

O opțiune accesibilă pentru o scurtă plimbare pentru cumpărături de Crăciun 2023 sau doar o evadare sezonieră este Varșovia, unde târgurile se deschid pe 25 noiembrie.

Foarte diferite ca abordare și atmosferă, cele două târguri din capitala Poloniei sunt cel mai bine descoperite la pas. Prețurile pentru biletele dus de la București la Varșovia încep de la 182 de lei.

targ craciun varsovia
SURSA FOTO: Dreamstime

Crăciun 2023. Târg în Strasbourg

Probabil că nu este primul oraș care ne vine în minte atunci când ne gândim la Crăciun, dar târgul de sezon din Strasbourg există încă din Evul Mediu și se concentrează puternic pe bucătăria și băuturile alsaciene.

Târgul se deschide pe 24 noiembrie și durează doar o lună, până în Ajunul Crăciunului. Prețurile biletelor încep de la 248 de lei atât din București, cât și din Suceava.

targ craciun strasbourg
SURSA FOTO: Dreamstime

Crăciun 2023. Târg în Belfast

Târgul de Crăciun 2023 din Belfast este unul dintre cele mai multiculturale din Europa, în special când vine vorba de mâncare și băuturi, și este găzduit în peste 100 de standuri amplasate în fața primăriei.

Târgul de Crăciun se deschide pe 18 noiembrie și se încheie pe 23 decembrie, fiind o altă opțiune accesibilă pentru români întrucât biletele dus din București încep de la 207 lei.

targ craciun belfast
SURSA FOTO: Dreamstime

Crăciun 2023. Târg în Viena

Viena este una dintre principalele 10 destinații preferate ale românilor pentru călătoriile de iarnă, așa că în mod firesc capitala Austriei, deși deja celebră, merită menționată.

Peste zece târguri de Crăciun sunt deschise în lunile noiembrie și decembrie, plasate strategic în cele mai atrăgătoare părți ale orașului, cu ceva de oferit pentru fiecare tip de călător, iar biletele de la București la Viena pe Kiwi.com încep de la doar 62 de lei.

targ de craciun viena
SURSA FOTO: Dreamstime

Kiwi.com este una dintre cele mai importante companii tehnologice de călătorii, cu sediul în Republica Cehă. Are peste 1200 de angajați la nivel global. Algoritmul inovativ Kiwi.com permite utilizatorilor să găsească opțiuni de călătorii și prețuri pe care alte motoare de căutare nu le pot vedea. Kiwi.com înregistrează zilnic 2 miliarde de verificări ale costurilor, analizând 95% din informațiile globale de zboruri. Pe site-ul Kiwi.com sunt efectuate zilnic 100 de milioane de căutări. În medie, în fiecare zi sunt vândute 70.000 de locuri.