Cu toate că este foarte greu de anticipat care vor fi cele mai iubite filme ale anului care vine, ţinând cont şi de contextul economic, publicaţia „The Times” s-a încumetat să realizeze un top al celor mai aşteptate pelicule din 2010.

Astfel, fie că este vorba de animaţie sau de thriller-uri, cinefilii vor avea de unde alege, oferta Hollywood-ului fiind foarte bogată.

În topul realizat de The Times pelicula „Iron Man 2” se află pe prima poziţie, fiind cel mai aşteptat film din anul care vine. Filmul, regizat tot de Jon Favreau, va fi lansat în cinematografe pe 30 aprilie 2010. Din distribuţia filmului fac parte Scarlett Johansson, Robert Downey Jr., Edward Norton, Mickey Rourke, Samuel L. Jackson, Gwyneth Paltrow şi Don Cheadle. Parte a doua a Iron Man va fi însă mult mai epică, explozivă şi cu mai multă acţiune, comparativ cu primul „episod”.

Locul al doilea este ocupat de al şaptele film din seria Herry Potter:  „Harry Potter and the Deathly Hallows”. Prima parte a filmului „Harry Potter şi Talismanele Morţii” va fi lansată la finele lui noiembrie 2010, pentru ca cea de-a doua parte să ajungă pe marile ecrane abia la jumătatea lui 2011. Cea de-a şaptea peliculă din serie îi va purta pe micii vrăjitori în căutarea unor obiecte magice. Scenariul îi scoate pe eroi din Şcoala Hogwarts în cea mai mare parte a filmului, lucru care aduce o schimbare semnificativă de atmosferă, spre deosebire de restul filmelor seriei.

Următoarea poziţie în topul „The Times” a revenit filmului „Robin Hood”, cu  Russell Crowe în rolul principal. Regia acesteipelicule este aigurată de Ridley Scott, care a mai lucrat cu Crowe şi în 2000, pentru filmul de mare succes „Gladiator”. Noul „Robin Hood” va fi lansat la jumătatea lunii mai 2010.

„Shutter Island” ocupă următoarea pozitie în topul realizat de revista „The Times”. Drama cu Leonardo DiCaprio şi Mark Ruffalo este regizat de Martin Scorsese şi va ajunge în cinema din februarie 2010. Acţiunea se petrece în mare parte la un ospiciu pentru tratarea condamnaţilor cu tulburări mentale, unde un executor al agenţiei federale de aplicare a legii – US Marshals – investighează evadarea unei criminale.

Locul al cincilea în top este ocupat de animaţia „Toy Story 3”. În această nouă producţie a studiourilor Pixar, jucăriile sunt obligate să-şi caute o nouă reşedinţă şi un nou stăpân, după ce proprietarul lor se mută în alt oraş, pentru a studia la liceu.

Topul continuă cu „The A Team”, „The Expendables”, „Inception”, „Alice in Wonderland” şi „Eclipse”. O altă animaţie foarte aşteptată în 2010 este „Shrek Forever After”, al patrulea film din seria căpcăunului de culoare verde. Pe afişul peliculei se vor regăsi Mike Myers, Cameron Diaz şi Eddie Murphy.