Este primul SUV din istoria mărcii britanice Rolls Royce și, odată cu apariția sa pe piață, în prima zi a lunii noiembrie, a devenit cel mai scump astfel de model din lume. Noul Rolls Royce Cullinan, căci depre acest model este vorba, a ajuns în primele showroom-uri pe 1 noiembrie când, primele opt exemplare au părăsit uzina din Goodwood ajungând la dealerii mărcii din Marea Britanie. Iată că, după mai puțin de două săptămâni, un exemplar ajunge și la București. Vehiculul are o lungime de 5.341 de mm, o lățime de 2.164 de mm, iar înălțimea ajunge la 1.834 de mm. Ampatamentul este de 3.295 de mm.

Având la bază a bază platforma „Architecture Of Luxury” și beneficiind de un sistem de tracțiune integrală și de un sistem cu patru roți directoare Rolls Royce Cullinan este propulsat de același motor V12 de 6.75 de litri disponibil în gama Phantom. Propulsorul dezvoltă 571 de cai putere la 5.000 rpm și un cuplu motor de 850 Nm. Viteza maximă este limitată electronic la 250 km/h. Consumul mediu anunțat de producător este de 15 l / 100 km.

 

SUV-ul britanic va fi oferit alături de tehnologiile Night Vision, Vision Assist, Wildlife & Pedestrian warning, Alertness Assistant, Collision Warning, Cross-Traffic Warning și Lane Change Warning. Prețul noului Rolls Royce Cullinan începe, conform presei britanice, de la circa 280.000 de euro, însă detalii despre cât va costa acesta în România vom afla la începutul săptămânii viitoare.