Disponibil în premieră, sistemul de tracţiune integrală M xDrive asigură performanţe dinamice superioare, dar şi un control mai bun în utlizarea cotidiană. Noul BMW M5 urcă astfel pe prima poziţie în topul celor mai rapide modele BMW, cu o acceleraţie 0-200 km/h în 11,1 secunde. Noul BMW M5 poate fi comandat în România cu un preț de bază, inclusiv TVA, de 119.357 euro. În configurația minimală, mașina include, printre altele, sistem de navigaţie, head-up display cu funcţii speciale M, faruri LED,  piele de cea mai bună calitate. Noul BMW M5 dispune şi de o gamă largă de echipamente opţionale care asigură un nivel de confort demn de un sedan din segmentul superior: sistem de sunet Bowers & Wilkins cu membrane de diamant, control cu gesturi sau sistem de entertainment „Professional” pentru locurile din spate, cu ecrane de 10,2 inci. Versiunea expusă la SIAB, are un preț afișat de 159.238 euro (TVA inclusă).

Modelul expus la București, ascunde sub capotă cea mai recentă versiune a motorului V8 de 4,4 litri, cu tehnologie M TwinPower Turbo. O putere de 600 CP şi un cuplu maxim de 750 Nm garantează propulsia şi performanţele deosebite. Propulsorul V8 biturbo accelerează noul M5 de la 0 la 100 km/h în doar 3,4 secunde. De transferul puterii se ocupă noua transmisie M Steptronic cu opt trepte, cu Drivelogic, care, împreună cu M xDrive, transferă în mod optim puterea motorului supraalimentat, capabil să urce în turaţii.

Cu  noul M5 debutează şi  sistemul de tracţiune integrală M xDrive, cu reglaj M specific. Agilă şi orientată spre spate, M xDrive transferă putere către puntea faţă doar atunci roţile spate ajung la limită şi este necesar un plus de tracţiune. În cazul în care conducătorul auto doreşte, se poate activa doar tracţiunea spate 2WD. Tot pentru prima dată în istoria modelului, BMW M5 este echipat cu un acoperiş foarte uşor şi stabil, din plastic armat cu fibră de carbon (CFRP).