Nicolae Ceaușescu avea o sănătate precară când a venit Revoluția

Documentarul „Tovarășu’ – Facerea, gloria și desfacerea unui dictator”, despre Nicolae Ceaușescu, care va difuzat pe VOYO, aduce la lumină detalii necunoscute publicului larg.

Mari semne de întrebare sunt puse după descoperirea dosarului despre fostul doctor personal al liderului comunist, Abraham Scheckter. Medicul s-ar fi sinucis în condiții suspecte, căzând de la etajul 6 al Spitalului de Urgență din București.

Misterul sinuciderii este cu atât mai mare cu cât toate însemnările medicului despre sănătatea lui Nicolae Ceaușescu au dispărut.

Mai mult de atât, familia lui Sheckter și-a pierdut urma prin Israelul natal și nimeni nu poate confirma povestea.

Constantin Boștină, fostul secretar personal al lui Nicolae Ceaușescu, povestește în cadrul documentarului că sănătatea dictatorului era precară.

„Eu am vorbit cu medicul lui, medicul urolog… Și mi-a spus că oricum (am vorbit cu el despre starea de sănătate a lui și înainte de 89, dar după 89, când am vorbit cu medicul urolog care-l îngrijea pentru partea de prostată), spunea că „oricum, Ceaușescu din punct de vedere al resurselor energetice era epuizat, aproape tot organismul.

Și la bilanțul energetic, la fel – mai mult de un an jumătate, doi, nu mai trăia”, spune Boștină.

Ronald Reagan ar fi fost informat că Ceaușescu are cancer la prostată

Și medicul Dora Petrilă, scriitor și autor al cărții “Bolile dictatorilor” spune că nimeni nu avea voie să vorbească despre sănătatea lui Nicolae Ceaușescu. Doctorul declară că, prin 1980, s-ar fi descoperit că liderul României comuniste ar fi avut cancer de prostată.

Despre asta, chiar președintele american de atunci Ronald Reagan ar fi fost informat de către agentul CIA responsabil de partea de Europa aflată în spatele Cortinei de Fier. Ba chiar, rapoartele ar fi vorbit despre faptul că liderul comunist se afla pe moarte.

„Nu s-a confirmat niciodată, nu știm. Deci, puterile străine, agențiile străine și rusești și americane erau foarte preocupate de starea lui de sănătate.

Și, de exemplu, rușii au aflat cumva prin serviciile lor secrete, că are diabet… și când s-a dus la Moscova, după ce a folosit toaleta, serviciile secrete au luat lichidul din toaletă, l-au examinat și au văzut că are glicozurie, adică elimina glucoză și pe cale renală.

Deci, puterile străine știau mult mai multe decât noi despre bolile lui. Noi n-am știut niciodată că are diabet, noi n-am știut că e suspectat de cancer de prostată” a spus Dora Petrilă.

Ștefan Andrei, fost ministru de Externe în guvernul comunist, vine și el cu o teorie. El spune că după o vizită a lui Ceaușescu la Moscova, sovieticii i-au recuperat în secret urina și i-au analizat-o.

Fostul ministru a declarat că Kremlinul avea foarte buni specialiști în medicină. Aceștia ar fi anunțat că Ceaușescu n-ar mai fi avut mult de trăit și au dat ca termen maxim al duratei de viaţă a dictatorului anul 1990.