Cea mai mare companie de telefonie din Mare Britanie, BT Group, a anuntat ca are in plan sa disponibilizeze 6% din foarte de munca, respectiv aproximativ 10.000 de angajati, ca urmare scaderii castigurilor in ultimul trimestru.

Cele 10.000 de persoane vor fi disponilbilizate pana la finele lunii martie 2009, compania vizand sa isi imbunatateasca astfel profitabilitatea.

Cei mai multi dintre angajatii vizati de programul de disponibilizare fac parte din segmentul de munca „indirect”, fiind contractorii, subcontractorii si muncitorii din afara tarii. In acest moment BT Group are 160.000 de angajati.

In ultimul trimestru fiscal, compania britanica a inregistrat o scadere usoara a profitului pe fondul scaderii pietei locale. Astfel, castigul net al BT s-a situat in perioada analizata la 400 milioane de lire, fata de 339 milioane de lire, in perioada similara a anului trecut. Veniturile BT in aceasta perioada au crescut cu 4%, pana la 5,3 miliarde de lire.

Ian Livingston, CEO-ul companiei, a anuntat ca disponibilizarile fac parte din planul de reducere a costurilor cu 800 milioane de lire in acest an fiscal.

Sursa: Bloomberg