Stefan Vanoverbeke, Retail Manager pentru IKEA South East Europe, a declarat marți, la o conferință de presă,  că al doilea magazin din Capitală va fi cel mai mare din regiune, având o suparafaţă de 36.000 de metri pătraţin și se va construi în partea de est a orașului. Investiția în acest magazin, cu tot cu teren, va ajunge la aproximativ 80 de milioane de euro.

Anul trecut, retailerul de mobilă a cumpărat terenul de 13,7 hectare ce a aparţinut fabricii Anticorosiv de pe Bulevardul Theodor Pallady și a anunțat că a anunţat că va deschide acolo al doilea magazin din România.

Am decis să deschidem al doilea magazin tot în Bucureşti, într-o zonă care oferă acces mai larg către reţeaua de transport în comun bucureştenilor din zonele mai îndepărtate. Bineînţeles că nu ne vom opri aici. Găsirea celui mai potrivit teren în alte localităţi rămâne pe lista noastră de priorităţi“, declarau atunci reprezentanții companiei.

Altfel, Stefan Vanoverbeke a spus că, pe termen mediu, va deschide și alte magazine, orașele pe care le iau în calcul fiind Timişoara, Braşov, şi Cluj Napoca