Georg Schaeffler şi mama sa Maria-Elisabeth Schaeffler deţin Schaeffler Group, unul dintre cei mai mari producători de rulmenţi şi componente auto. Averea familiei se ridică la 26,1 miliarde de dolari.

Grupul Schaeffler, cu cele trei mărci puternice ale sale INA, LuK şi FAG, este lider mondial în producţia rulmenţilor, precum şi un renumit furnizor al industriei de automobile.  Compania a generat vânzări de 11,2 miliarde de euro în 2013. Cu peste 80.000 de angajați în întreaga lume, Schaeffler este una dintre cele mai mari companii industriale din Europa în proprietate familială. Aceasta are o rețea mondială de locații de producție, centre de cercetare și dezvoltare, puncte de vânzare și centre de formare în aproximativ 170 de locații din 49 de țări.

Schaeffler România este una dintre cele mai mari investiţii în capacităţi de producţie ale grupului şi produce în Braşov componente pentru industria automobilistică şi constructoare de maşini şi pentru industria eoliană. Înfiinţată în anul 2002, Schaeffler Romania prevedea realizarea unei fabrici cu 3 hale de producţie cu o suprafaţă totală de 55.000 mp. Astăzi, după o investiţie ce depăşeşte 500 milioane euro, fabrica ocupă o suprafaţă de 42,5 hectare, din care aproximativ 100.000 de metri pătraţi construiţi şi îşi desfăşoară activitatea în 6 hale de producţie la locaţia de la Cristian, de unde îşi desfăşoară producţia din 8 octombrie 2004 – ziua oficială a Schaeffler România. Înregistrată iniţial sub numele de INA Schaeffler Braşov ca filială a Grupului Schaeffler, întreprinderea a fost redenumită în anul 2006 primind numele de Schaeffler România.

Georg Schaeffler, licenţiat în economie la Universitatea St.Gallen, JD (Juris doctor) / LLM (Master of Laws), este preşedinte al Consiliului de Supraveghere a Schaeffler AG şi asociat al Grupului Schaeffler. Din 1990 până în 1996, Georg Schaeffler a deţinut diferite funcţii în cadrul Grupului Schaeffler din Germania şi din SUA. În 1996, Georg Schaeffler a început să studieze ştiinţe juridice la facultatea de drept a universităţii Duke din Durham, Carolina de Nord, SUA, şi a obţinut în 2000 titlul combinat de doctor în ştiinţe juridice (cum laude) şi un master în drept internaţional şi comparativ. După aceea, a lucrat câţiva ani ca avocat de drept economic într-unul din cele mai mari birouri de avocatură din sud-vestul SUA. Pe lângă funcţiile sale în Grupul Schaeffler, Georg Schaeffler este membru al Consiliului de Supraveghere a Continental AG, unde face parte şi din prezidiu şi din comisia de verificare (audit).
Grupul Schaeffler cuprinde Schaeffler AG, o societate pe acţiuni conform legilor germane, ca societate-mamă şi 158 de filiale. Centrala Grupului se află în Herzogenaurach, Germania. Schaeffler AG deţine, prin Schaeffler Beteiligungs-holding GmbH & Co. KG, o cotă-parte de 34,2% din Continental AG. Un procent de 11,8% este deţinut de Schaeffler Verwaltungs GmbH.