Cel mai bogat om de pe planetă şi-a îndeplinit visul de a zbura în spaţiu!

Jeff Bezos: Pământul este un mic obiect fragil

Jeff Bezos, care a urcat, marţi, la peste 107 km deasupra Pământului, a povestit la întoarcere că a fost “înmărmurit” de “frumuseţea şi fragilitatea” Terrei, transmite agenţia AFP.

“Toţi cei care au fost în spaţiu au spus că s-au întors schimbaţi şi că au rămas stupefiaţi, înmărmuriţi de Terra şi de frumuseţea ei, dar şi de fragilitatea ei şi sunt cu totul de acord cu aceştia”, a declarat Jeff Bezos în conferinţa de presă susţinută după zborul cu racheta “New Shepard”, dezvoltată de compania sa Blue Origin.

Terra este “un mic obiect fragil, iar când locuim pe această planetă, facem pagube. (…) Una e să recunoaştem acest lucru şi alta e să constatăm cu propriii ochi cât este de fragilă cu adevărat”, a mai spus fondatorul gigantului Amazon.

Sursa foto: Twitter, Blue Origin

Primul pasager plătitor în spaţiu

Zborul de marţi al Blue Origin reprezintă şi o nouă etapă în turismul spaţial, fiind pentru prima oară când vorbim despre un pasager plătitor.

Racheta “New Shepard”, care a transportat capsula în interiorul căreia s-au aflat Jeff Bezos şi cei trei pasageri, a decolat marţi dimineaţă dintr-o regiune deşertică din Texas.

Jeff Bezos (57 de ani) a fost însoţit în acest zbor suborbital de către fratele său Mark, cu şase ani mai mic, de cea mai vârstnică persoană care călătoreşte în spaţiu, Wally Funk (82 de ani), fostă femeie pilot şi pionier în domeniul aviaţiei, dar şi de olandezul Oliver Daemen, în vârstă de 18 ani. Wally Funk şi Oliver Daemen au devenit cea mai vârstnică, respectiv cea mai tânără persoană care călătoreşte în spaţiu din istorie.

Capsula s-a separat apoi de propulsor, iar echipajul a petrecut câteva minute la o altitudine de puţin peste 107 kilometri (mai exact, aproape 107.049 de metri), deasupra limitei recunoscute internaţional între atmosfera terestră şi spaţiu.

“Mi-a plăcut fiecare minut, mi-ar fi plăcut să dureze mai mult”, a spus Wally Funk adăugând că este “nerăbdătoare să se reîntoarcă” în spaţiu.

Sursă foto: captură video YouTube