Scopul principal al acestui nou edificiu este de a califica experți, capabili să respecte, și să dezvolte cultura espresso-ului italian autentic. ”Ne bucurăm că am inclus România în această rețea și că avem astfel ocazia să oferim cât mai multor doritori posibilitatea de a învăța ”arta” unui espresso autentic. Vom începe cu diverse module de training, structurate de la un nivel de începători până la avansați”, spune Daniel Ciaco, director executiv, Blue Coffee Service.

Program pentru profesioniști

Lavazza Training Center București, împreună cu celelalte centre de pe cele 5 continente, a dezvoltat un program educațional pentru a antrena profesioniști. “De peste 115 ani, misiunea Lavazza a fost aceea de a acționa în calitate de ambasador internațional al espresso-ului autentic italian. Astăzi, suntem mândri să aducem Academia chintesenței Espresso-ului Italian în Romania prin Lavazza Training Center Bucuresti,” a spus Marcello Arcangeli, Head of Espresso Based Beverages & Know How Organization, Lavazza.

Lavazza este una dintre cele mai mari companii producatoare de cafea din lume, lider în Italia cu 48% cotă de piață și o cifră de afaceri de 1, 1468 milarde de euro în 2010. Pe plan internațional, Lavazza are 11 filiale.