De exemplu, anul trecut, miliardarul Larry Ellison, fondator şi CEO al Oracle, a obţinut  un pachet financiar mai mare, de 96,2 milioane de dolari, de la compania pe care o conduce.

Pe locul doi a urcat preşedintele şi CEO-ul producătorului de jocuri video Activision Blizzard, Robert Kotick, care a primit o compensaţie financiară de 65 milioane de dolari, de opt ori mai mare decât în 2011, potrivit datelor Bloomberg.

Înainte de prezentarea compensaţiei financiare a lui Kotick pentru 2012, cel mai bine plătit CEO din media americană era Leslie Moonves, şeful CBS Corp., cu 62,2 milioane de dolari, urmat David Zaslav de la Discovery Communications cu 49,9 milioane de dolari şi de directorul general al Walt Disney, Robert Igen, cu 40,2 milioane de dolari.

Cea mai mare parte din compensaţia financiară obţinuă de Kotick constă în acţiuni şi drepturi preferenţiale în valoare totală de 55,9 milioane de dolari, la care se adaugă un salariu de bază de două milioane de dolari, un bonus cash de 2,5 milioane de dolari şi "alte câştiguri" în valoare de 4,52 milioane de dolari, astfel rezultând un total de 64,9 milioane de dolari, potrivit documentelor transmise de Activision Blizzard autorităţilor de reglementare a pieţei de capital, citate de Bloomberg.

Pentru anul anterior, Kotick a primit o compensaţie financiară în valoare totală de 8,33 milioane de dolari.Kotick ar putea primi alte 16 milioane de dolari dacă Activision Blizzard va atinge cele mai exigente ţinte de performanţă stabilite de board.

Activision Blizzard are o valoare de piaţă de 16,5 miliarde de dolari şi a înregistrat în ultimul an fiscal un profit net de 1,15 miliarde de dolari, la vânzări de 4,86 miliarde de dolari. Producătorul de jocuri video este deţinut de grupul francez Vivendi, care mai controlează companii precum Universal Music şi Canal Plus.

Oracle, singura companie care îşi plăteşte CEO-ul mai bine decât Activision Blizzard, a înregistrat în ultimul an fiscal încheiat un profit net de 10 miliarde de dolari, la venituri de 37,1 miliarde de dolari, şi are o capitalizare de piaţă de 152 miliarde de dolari.

Sursa: mediafax.ro