După cum a declarat publicaţiei britanice unul din ei, Richard Moule (31 de ani), el şi partenerul său Nicki Biagioni urmau să îşi înceapă ziua de muncă la ora 07:00 şi, în momentul tragediei, produse miercuri în jurul orei 08h00, ar fi trebuit să se afle în cabina macaralei.

"A fost prima mea întârziere din ultimii trei ani de când lucrez aici. M-am trezit pur şi simplu târziu. Dacă vă place, puteţi să spuneţi că a fost o intervenţie divină. Am luat motoreta şi am ajuns la 07:45 la muncă. Eram în subsol şi mă pregăteam să urc sus în momentul în care s-a întâmplat tragedia", a spus el.

Potrivit soţiei lui Nicki Biagioni, nici soţul ei nu are obiceiul de a întârzia la serviciu. De regulă, el este trezit dimineaţa de cei trei copii ai lor, dar întâmplător miercuri puştii au dormit mai mult ca de obicei. În momentul prăbuşirii elicopterului, Biagioni îşi parca motocicleta în apropiere. Numai printr-un noroc el nu a fost rănit.

Elicopterul comercial Agusta Westland 109 a căzut miercuri dimineaţă pe o autostradă aglomerată în zona Vauxhall, pe malul de sud al Tamisei, nu departe de sediul MI6 din Londra, după ce lovise o macara ce lucra la construcţia unei clădiri- turn. Cauza accidentului ar putea fi altitudinea prea joasă în condiţii de vizibilitate redusă sau o disfuncţionalitate tehnică a elicopterului. În accident a murit experimentatul pilot britanic Pete Barnes, care a jucat în mai multe filme /între care şi unul din ciclul James Bond/, precum şi un trecător. Alte 13 persoane au fost rănite în acest accident.
Sursa: Agerpres
Sursa foto: Daily Mail