Cei mai mulţi dintre cumpărătorii Dacia care achiziţionează maşini prin programul Rabla folosesc două sau trei vouchere, a declarat, joi, directorul comercial al Automobile Dacia, Fabrice Cambolive, cu ocazia lansării SUV-ului Duster

Totodată, el a arătat că în prezent sunt mai mulţi cumpărători care apelează la achiziţia prin leasing şi mai puţini cei care contractează un credit. Anul trecut, acest raport era invers.

Guvernul a decis, miercuri, să suplimenteze cu 195 milioane de lei bugetul alocat pentru derularea programului „Rabla”, pentru achiziţionarea unui număr suplimentar de 50.000 vouchere utilizate la casarea maşinilor uzate.

Administraţia Fondului de Mediu a anunţat, săptămâna trecută, că a epuizat toate cele 50.000 de tichete destinate persoanelor care-şi casează maşinile mai vechi de zece ani.

În acest an, programului „Rabla” a început în 18 februarie, principalele modificări faţă de anii anteriori fiind faptul că în schimbul maşinii casate proprietarul primeşte un voucher care poate fi valorificat la liber, dar şi posibilitatea de a folosi maximum trei astfel de cupoane pentru cumpărarea unei maşini noi. Prima de casare a rămas la 3.800 de lei.

SURSA: Mediafax