Extragerea va fi organizată în studioul TV al Loteriei Române, începând cu ora 18,55, va fi publică şi va putea fi transmisă, în direct, de toate televiziunile interesate, prin preluarea semnalului audio-video de la studioul Loteriei Române. 

Fondul de premiere pentru această extragere este de un milion de lei. 

Potrivit sursei citate, în prima etapă a extragerii lunare, au fost desemnate ca fiind câştigătoare bonurile fiscale emise în data de 30 decembrie 2015, cu o valoare de 142 de lei. După centralizarea bonurilor fiscale câştigătoare, depuse în termenul legal de 30 de zile, a rezultat un număr de 188 cereri de revendicare, fiind depăşit astfel numărul maxim de premii stabilit prin lege (cel mult 100 de premii). 

"În urma efectuării unor verificări, s-a constatat că în cazul cererii de revendicare cu numărul unic de înregistrare 56, documentul anexat nu este un bon fiscal, ci o chitanţă de plată, şi, drept urmare, numărul unic de înregistrare atribuit cererii de revendicare a fost invalidat pentru neîndeplinirea condiţiilor legale de participare la extragere", se arată în comunicat. 

MFP precizează că joi va avea loc extragerea din urne a unui număr din intervalul numerelor unice de înregistrare acordate bonurilor pentru care au fost depuse cereri de revendicare a premiilor, respectiv 001 până la 188. Numărul extras în cadrul acestei trageri va fi primul câştigător. Pentru desemnarea celui de-al doilea câştigător, se aplică crescător la primul număr extras un pas care are valoarea egală cu ziua emiterii bonului fiscal câştigător (30). Pentru stabilirea celorlalţi câştigători, pasul se adună succesiv la numărul desemnat anterior ca fiind câştigător. 

"Dacă în urma aplicării acestei proceduri de selecţie se depăşeşte numărul unic maxim atribuit bonurilor fiscale din listă (188), următorul număr câştigător din listă este dat de diferenţa dintre suma determinată prin aplicarea pasului (30) la baza de referinţă şi numărul unic maxim atribuit (188), continuând cu aplicarea pasului până la stabilirea numărului maxim de premii prevăzut de lege, respectiv 100. În procesul de aplicare al pasului, numerele selectate ca fiind câştigătoare, sunt eliminate din listă. 
Pentru o corectă şi transparentă desfăşurare a tragerii, informăm că în situaţia în care numărul unic de înregistrare care a fost invalidat (numărul 56) va fi extras cu urnele Loteriei Române, extragerea va fi reluată. Totodată, în procesul de aplicare a pasului, numărul 56 nu se ia în considerare, fiind invalidat pentru neîndeplinirea condiţiilor legale de participare la extragere", relevă MFP. 

După stabilirea celor 100 de bonuri fiscale câştigătoare, acestea vor fi centralizate şi transmise în termen de două zile către ANAF în vederea încărcării rezultatelor în "Baza de date privind Loteria bonurilor fiscale", respectiv pentru verificarea autenticităţii bonurilor fiscale câştigătoare de către Direcţia Generală Antifraudă Fiscală, prin direcţiile regionale antifraudă fiscală. 

Potrivit sursei citate, după invalidarea numărului unic de înregistrare 56, următoarele numere unice de înregistrare rămân neschimbate, acestea neputând fi modificate prin decalare, întrucât au fost atribuite la nivel naţional de sistemul informatic care asigură înregistrarea şi identificarea cererilor, acest număr regăsindu-se în acelaşi timp atât pe copia bonului fiscal eliberată titularului bonului de către unităţile teritoriale ale ANAF, cât şi pe cererea depusă pentru revendicarea premiilor.

AGERPRES

Te-ar putea interesa și: