O instanță federală de apel din Statele Unite a reiterat interdicția pentru Apple de a comercializa ceasuri echipate cu senzori pentru măsurarea nivelului de oxigen din sânge, începând de joi, conform informațiilor furnizate de CNBC.

Această interdicție poate complica operațiunile desfășurate de Apple. Demersul ar putea avea un impact negativ asupra vânzărilor sale.

Apple Watch, retras din magazine

Această decizie reprezintă o lovitură pentru Apple. Compania a fost anterior nevoită să retragă cele mai recente modele de ceasuri Apple Watch din magazinele sale din SUA, pentru câteva zile, în luna decembrie.

În urma acestei hotărâri, Apple s-ar putea vedea obligată să elimine funcția de măsurare a oxigenului din sânge de pe cele mai recente modele de dispozitive ale sale, pentru a putea menține ceasurile inteligente pe piața din SUA.

Apple
SURSA FOTO: Dreamstime

O moțiune a Apple a fost respinsă

Curtea de Apel pentru Circuitul Federal din SUA a respins o moțiune depusă de Apple. Totodată,  și a ridicat o suspendare provizorie care a permis anterior reluarea vânzărilor de Apple Watch 9.

Instanța a declarat că nu va ajunge la nicio concluzie cu privire la fondul recursului.

Compania a încălcat proprietatea intelectuală a lui Masimo

Interdicția de vânzare provine dintr-o dispută privind proprietatea intelectuală cu Masimo. Aceasta este o companie producătoare de dispozitive medicale.

În octombrie, Comisia pentru Comerț Internațional a constatat că senzorii pentru măsurarea oxigenului din sânge ai Apple au încălcat proprietatea intelectuală a lui Masimo. Masimo a susținut că Apple i-a angajat pe câțiva dintre directorii săi de top. În acest fel, a copiat tehnologia după ce a refuzat un parteneriat.

Google Pixel Watch, concurentul companiei americane

Cel mai recent smartwatch, Pixel Watch, reprezintă răspunsul Google la binecunoscuta serie Apple Watch, proiectată exclusiv pentru utilizatorii de iPhone. Google Pixel Watch, unul dintre cele mai așteptate dispozitive, a fost subiectul mai multor scurgeri de informații în ultima perioadă. Cu toate că detaliile sale erau cunoscute aproape în întregime, Google a făcut în cele din urmă lansarea oficială a Pixel Watch în cadrul unui eveniment desfășurat în luna octombrie. Pixel Watch reprezintă primul smartwatch fabricat de Google în mod independent și se bazează pe tehnologia dezvoltată de Fitbit.

Astfel, Google a oficializat lansarea Pixel Watch, prezentând publicului noul smartwatch cu un cadran rotund, marcând astfel intrarea companiei în acest segment de piață.