Bali este cea mai populară destinație din lume, potrivit Tripadvisor Travellers’ Choice Awards 2021. A detronat Londra de pe primul loc pe locul al doilea. Premiile arată unde s-au aventurat călătorii în 2020, în timp ce călătoriile erau permise, precum și unde visau să meargă, în timp ce pandemia îi ținea blocați acasă. Potrivit DailyMail, categoriile premiate sunt Cele mai populare destinații, Destinații emergente și Parcurile Naționale care trebuie vizitate.

Parcul Serengeti, cea mai populară destinație din categoria Parcuri Naționale

Yorkshire Dales National Park a fost numit Nr.1 în Europa și al 11-lea cel mai bun parc din lume. Parcul Serengeti din Tanzania este pe primul loc la nivel global. Grand Teton National Park  din SUA deține locul al patrulea. Un alt premiu pentru Marea Britanie merge la Cornwall’s St Ives, numit al cincilea în clasamentul destinațiilor la nivel mondial. Pe listă se află și insula Caraibe din Martinica, urmată de Panama City Beach în Florida. Armacao dos Buzios din Brazilia se află pe locul trei pe lista destinaților emergente.

Lista destinațiilor emergente se bazează pe locurile din întreaga lume pe care călătorii vor să le viziteze. Hayley Coleman, purtătorul de cuvânt al Tripadvisor, a declarat: “Acestea sunt destinații pe care călătorii doresc să le viziteze în continuare – fie că este vorba despre o bijuterie turistică existentă, fie că nu există încă o locație radar pe harta călătorilor internaționali. Nu este un secret faptul că St Ives este un refugiu turistic bine-iubit și stabilit de mult timp, cu portul său pitoresc și plajele frumoase. Locul său pe această listă arată cât de mult le este dor oamenilor de a vizita din nou. După ce Covid-19 va dispărea.”

Top 10 cele mai populare destinații din lume

1. Bali

2. Londra

3. Dubai

4. Roma

5. Paris

6. Hanoi

7. Creta

8. Bangkok

9. Barcelona

10. Istanbul

Top 10 destinații emergente din lume

1. Cabo San Lucas, Mexic

2. Corsica

3. Doha, Qatar

4. Sanya, China

5. Gatlinburg, Tennessee

6. Queenstown, Noua Zeelandă

7. Tulum, Mexic

8. Natal, Brazilia

9. Kas, Turcia

10. Guadelupa

Top 10 cele mai populare Parcuri Naționale

1. Parcul Național Serengeti, Tanzania

2. Jim Corbett National Park, India

3. Rezervația Națională Maasai Mara, Kenya

4. Parcul Național Grand Teton, Wyoming

5. Parcul Național Kruger, Africa de Sud

6. Parcul Național Vulcanul Arenal, Costa Rica

7. Parcul Național Grand Canyon, Arizona

8. Parcul Național Zion, Utah

9. Parcul Național Torres del Paine, Chile

10. Parcul Național Fiordland, Noua Zeelandă