Stațiunile de pe Valea Prahovei înregistrează un succes enorm! De asemenea, locurile de cazare disponibile în Azuga au fost ocupate în proporţie de 100%, pe locul următor în topul preferinţelor clasându-se Sinaia.

Acest lucru se întâmplă pentru al doilea weekend consecutiv, conform datelor postate luni, 25 ianuarie, pe pagina de Facebook a Asociaţiei pentru Dezvoltarea şi Promovarea Turismului (APDT) Prahova.

Stațiunile de pe Valea Prahovei înregistrează un succes enorm

„Al doilea weekend cu 100% grad de ocupare in Azuga! Stratul de zăpadă depus la începutul anului și vremea bună pentru sporturile de iarnă au determină turiștii și în acest weekend să aleagă Prahova pentru a se bucura de zăpadă”, este scris în mesajul postat de APDT Prahova.

Chiar dacă ultimul segment de telegondolă, de la cota 1400 la 2000 în acest weekend a funcționat cu întreruperi din cauza vântului turiștii au ocupat Sinaia în proporție de peste 80%, în unitățile deschise în acest moment. Bușteniul a fost o destinație căutată, cu un maxim de așteptare la instalațiile pe cablu de 6 minute, astfel a fost o alegere pentru turiștii care au ocupat 75% din capacitatea de cazare disponibilă în acest moment. Azuga în schimb a fost ocupată și în acest weekend în proporție de 100% din capacitatea de cazare disponibilă, fiind și aglomerație la instalațiile pe cablu.

Totodată și alte regiuni din Prahova au fost o alegere pentru turiști, astfel Câmpina a avut o ocupare de 90% din capacitatea de cazare disponibilă în acest moment.

De câteva săptămâni restaurantele, cinematografele, instituţiile de spectacole şi/sau concerte, după caz, sunt deschise cu o capacitate de 30% în Sinaia, 50% Bușteni, Azuga, Ploiești, Câmpina și Slănic. Aceste relaxări se păstreaza până pe 7 februarie, deci turiștii sunt așteptați să se bucure tot mai mult de serviciile turistice prahovene.

O parte dintre turiștii, care au vrut să evite aglomerația din zona Valea Prahovei, au ales un obiectiv deosebit bazat pe conceptul: “Cerul de sub Pământ” la Slănic. Au vizitat în Salina de la Slănic Supernova Planetarium, cel mai mare planetariu din România cu un dom de 16m diametru și proiectoare cu sursă de lumină laser și rezoluție 4K”, este scris în mesajul respectiv.