Portivit șefului DSU, această situație are un risc mult mai mare de infectare decât ziua alegerilor locale. Raed Arafat deste de părere interacțiunea copiilor în parcuri poate că a avut un efect în numărul crescut de cazuri, dar nu poate să știe exact, deoarece nu există date concrete în acest sens.

„Interacțiunea copiilor în parcuri poate că a avut un efect. Nu putem să știm exact. Trebuie respectate regulile peste tot, atât la școală, cât și în parc. Dacă se respectă peste tot situația este controlabilă. La fel la locul de muncă dacă nu se respectă crește riscul de răspândire, chiar mai grav decât la ziua alegerilor”, a spus Arafat.

Șeful DSU a mai precizat că nu este nici optimist, dar nici pesimist cu privire la începutul noului an școlar. Acesta a mai adăugat că se așteaptă la o creștere a numărului de noi cazuri, însă situația ar putea fi ținută sub control dacă românii respectă normele impuse de autorități.

Nu sunt nici pesimist, nici optimist

În acest context, Raed Arafat, a făcut din nou apel la populație să respecte regulile de igienă și distanțare socială, deoarece ele sunt singura soluție pentru a limita răspândirea virusului.

„Nu e târziu ca autoritatea locală să rezolve aceste chestiuni referitoare la apa din școli, acolo unde este cazul.

În locurile în care este cantină nu e o problemă, pentru că se pot face organizat: mâncăm la masă patru sau unii pot mânca în curte, într-un anumit spațiu. Nu poți să dai o soluție unitară peste toate școlile.

Nu sunt nici optimist, nici pesimist în privința începutului anului școlar. Faptul că s-ar putea să avem unele creșteri, vedem și acum. Dacă se respectă regulile ținem situația sub control”, a menționat șeful DSU, Raed Arafat, la postul Digi24.

Șeful DSU, Raed Arafat, a făcut din nou apel la populație să respecte regulile de igienă și distanțare socială. El spune