O fotografie panoramică cu Parisul este cea mai mare fotografie din lume, aceasta doborând recordul deţinut de o altă imagine panoramică care înfăţisa oraşul german Dresda.

Fotografii Arnaud Frich şi Martin Loyer au reuşit să realizeze o imagine cu Parisul care are o rezoluţie de 354.159 x 75.570 pixeli sau 26,7  gigapixeli.

Fotografia este mai mare decât cea făcută oraşului german Dresda care deţinea precedentul record. Imaginea cu Parisul a fost realizată pe 8 septembrie 2009 folosind două aparate de fotografiat  Canon 5D Mark II (21.1 MP). Imaginea este compusă din 2.346 de cadre care au fost făcute în aproximativ 2h 30 min.

Fotografia făcută oraşului Dresda este rezultatul uniunii a 1.655 de cadre de 21,4 megapixeli şi a fost realizată în aproximativ 3 ore.

Cea mai mare poză din lume poate fi explorată aici.

Există, de asemenea, un tur automat care cuprinde 20 de monumente, de la Turnul Eiffel până la Pantheon. Vizitatorii au la dispoziţie informaţii despre fiecare monument. În plus, în imagine a fost ascunse zece surprize care trebuiesc descoperite de vizitatori. Fundalul sonor este asigurat de coloana sonoră a filmului Amelie.

SURSA: paris-26-gigapixels.com