Compania aeriană Blue Air și-a modificat numele din Blue Air – Airline Management Solutions S.R.L. în Blue Air Aviation, totodată schimbând și forma de organizare juridică din Societate cu Răspundere Limitată, în Societate pe Acțiuni.

„Ca o continuare firească a eforturilor noastre de aliniere a structurii organizaționale a companiei la nivelul actual de operare, suntem bucuroși să anunțăm că, prin decizia Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor din 3 august 2018, Blue Air și-a schimbat forma de organizare juridică din S.R.L. în S.A. Pentru a marca acest pas am ales și un nume nou, care ne redefinește mai bine identitatea: Blue Air Aviation. Am încredere că vom continua să ne dezvoltăm sănătos și să creștem compania cu succes și de la acest nivel înainte”, a declarat Gheorghe Răcaru, director general Blue Air.

Schimbarea anunțată de Blue Air face parte din strategia pe termen lung a companiei de a-și consolida poziția și de a deveni un puternic operator aerian paneuropean. Unul dintre cele mai cunoscute branduri românești, Blue Air, estimează pentru 2018 peste 5,5 milioane de pasageri și o cifră de afaceri de 460 de milioane de euro, ambii indicatori în creștere cu 10% față de anul 2017. Echipa Blue Air are aproximativ 1.500 de angajați, dintre care peste 800 sunt personal navigant. În anul 2016, Blue Air a devenit cea mai mare companie aeriană românească, depășind în premieră compania de stat Tarom după numărul de pasageri transportați, statut pe care și-l menține și astăzi.

Blue Air și-a început activitatea pe 13 decembrie 2004, în prezent operând peste 106 de rute în Belgia, Cipru, Danemarca, Franța, Finlanda, Germania, Grecia, Irlanda, Israel, Italia, Norvegia, Marea Britanie, Portugalia, România, Suedia și Spania. În cei peste 13 ani de activitate, Blue Air a transportat peste 21 de milioane de pasageri, iar în anul 2017 a transportat 5.061.790 pasageri.

Într-un interviu acordat recent revistei Capital, Gheorghe Răcaru a declarat că, în ultimii ani, investiţiile în flotă au fost majore. Anul trecut, chiar de Revelion, a fost adus cel de-al 28-lea Boeing 737. Recent, o echipă Blue Air a revenit de la Seattle, de la fabrica Boeing, unde a verificat stadiul aeronavelor noastre Boeing MAX. Pentru că în vara anului trecut operatorul aerian a comandat şase aeronave Boeing 737 MAX 8. „Sperăm ca anul viitor pe vremea asta să fie deja livrate primele MAX-uri. În acel moment vom deveni primul operator de Boeing 737 MAX din România. Acest model nou va ajuta la modelarea viitorului companiei Blue Air. Vom putea zbura pe distanţe mai mari şi, cel mai important, vom putea menţine tarifele scăzute pentru pasagerii noştri datorită eficienţei notabile ale noului Boeing 737 MAX 8”, a menționat directorul general Blue Air.

Citește și:

Gheorghe Răcaru: „Ce a început cu un zbor spre Timișoara pe jumătate plin s-a transformat în cea mai mare companie aeriană românească”

La manșa unei afaceri românești în plină ascensiune