Managerul spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Florin Roşu, a declarat că în spital există în prezent câteva zeci de paturi libere pentru pacienţii Covid cu forme medii spre severe, în timp ce la ATI sunt zece paturi libere.

„De aproximativ o săptămână se observă o scădere a numărului de cazuri Covid-19 cu forme medii spre severe. Numărul de cazuri critice, deşi este în scădere, se menţine la un nivel semnificativ. Îndemn populaţia să respecte în continuare măsurile de prevenţie şi să se vaccineze. Spitalul de Boli Infecţioase rămâne în continuare vârf de lance în lupta pandemică, iar dacă trendul descendent al îmbolnăvirilor se va menţine, pregătim din nou, o trecere graduală spre sistemul hibrid de îngrijire a pacienţilor”, a declarat medicul Florin Roşu, potrivit news.ro

Când vor crește din nou cazurile?

De asemenea, medicul a fost întrebat când va începe spitalul din Iași să trateze şi alți pacienți.

„Este greu de spus acum. Întâi vor începe să treacă la normal spitalele suport-Covid, apoi vom intra şi noi. Noi sperăm ca acest moment să vină cât mai repede”, a spus medicul.

Potrivit managerului spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, pandemia nu va crea mari probleme până după sărbătorile de iarnă.

„Luna decembrie va fi caracterizată de o scădere continuă a numărului de cazuri. Vom avea sărbători ceva mai liniştite din punct de vedere epidemiologic. Dar după jumătatea lunii ianuarie, mă aştept ca numărul de cazuri să crească din nou”, a adăugat medicul Florin Roşu.

Bilanț COVID-19, 22 noiembrie

Grupul de Comunicare Strategică a publicat cel mai recent bilanț al pandemiei de coronavirus. Potrivit datelor oficiale, în prima zi a acestei săptămâni avem un nou val de infectări, dar și de decese. Totodată, situația din spitale și cea de la secțiile ATI se menține destul de dificil de gestionat.

Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 22 noiembrie 2021, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 1.550 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 154 decese dintre care 29 anterioare.

GCS a actualizat datele. Potrivit sursei citate, până astăzi, 22 noiembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.764.251 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 10.067 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

1.645.732 de pacienți au fost declarați vindecați.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1.550 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 27 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.