Elio Leoni Sceti ar trebui să fie cel mai fericit om care tocmai îşi pierde slujba. Nu va apuca să ajungă la conducerea executivă a companiei de cosmetice Coty pe care ar fi trebuit să o ia într-o săptămână, însă ratarea ocaziei este îndulcită de primirea unei compensaţii de 1,8 milioane dolari, conform AFP. Coty a ales să meargă în continuare cu interimatul preşedintelui Bart Becht care datează încă din septembrie 2014.

Fost coleg cu Becht la Procter & Gamble şi Reckitt Benckiser, italianul Sceti a anunţat compania că "a reconsiderat şi a hotărât că nu se va alătura Coty". Cu toate acestea, va primi salariul pe un an de zile de 1,8 milioane dolari, aşa cum prevedea înţelegerea semnată în aprilie a.c. Mai mult decât atât, compania îi va plăti şi 55.000 dolari pentru răscumpărarea acţiunilor prefenţiale pe care le-a primit prin contract.

O poveste despre Calvin Klein

Coty, companie cu sediul în New York vinde parfumuri, cosmetice, produse pentru piele şi corp sub branduri precum Calvin Klein, Marc Jacobs, OPI şi Sally Hansen. În luna august a anului trecut compania a anunţat un program de cheltuieli în valoare de 200 milioane dolari pentru investiţii în cele mai importante mărci ale sale astfel încât să-şi accelereze creşterea. Totuşi, nu au găsit omul potrivit pentru a derula această strategie. Becht, preşedinte din anul 2011, a preluat şi şefia executivă la demisia din considerente personale a fostului CEO Michele Scannavini. Sub conducerea olandezului, Coty a cumpărat cosmeticele Bourjois de la Chanel şi a anunţat înţelegeri pentru contracte de distribuţie cu Avon Products Inc. în Brazilia şi Li & Fung în China.

Mai bine 1,8 milioane dolari pentru nimic, decât o poziţie inferioară în companie

Săptămâna trecută acţiunile Coty au crescut pe fondul unor rapoarte care menţionau posibilitatea achiziţiei unor branduri de la Procter & Gamble Co. ACesta este contextul în care compania a decis că nu ar fi momentul pentru o schimbare în conducerea executivă. Lui Sceti, fostul şef în vârstă de 49b de ani al producătorului de produse congelate Iglo Foods. i s-a oferit un alt post pe care l-a refuzat. Au fost mai buni cei 1,8 milioane dolari primiţi fără a fi fost vreo zi la locul de muncă.


Te-ar putea interesa și: