Elon Musk are de plătit o sumă fără precedent statului american. Publicația Bloomberg scrie că după ce a fost ales „Personalitatea Anului” de către Revista TIME, un număr mare de utilizatori Twitter au lansat acuzații dure la adresa lui Elon Musk. Fondatorul Tesla a fost acuzat că nu plătește taxe pentru profitul pe care acesta îl obține din companiile sale, Tesla și SpaceX.

Tocmai din aest motiv, Elon Musk, cel mai bogat om din lume și director executiv al Tesla Inc. şi SpaceX, a anunțat cât are de plătit statului american. Într-o postare pe contul personal de Twitter, miliardarul susține va plăti mai mult de 11 miliarde de dolari în impozite în acest an.

Sursa citată precizează că suma prezentată de Elon Musk ar putea constitui o plată record către Serviciul Fiscal al SUA.

În ceea ce privește valoarea taxei, aceasta vine în condițiile în care Elon Musk a exercitat aproape 15 milioane de opțiuni și a vândut milioane de acțiuni pentru a acoperi taxele aferente tranzacțiilor respective.

Elon Musk, pus la zid pentru plata impozitului

Acest lucru a avut loc în urma unui sondaj Twitter de luna trecută, când i-a întrebat pe adepți dacă ar trebui să vândă 10% din participația sa la producătorul de mașini electrice, ale cărui acțiuni au crescut cu peste 2.300% în ultimii cinci ani.

Amintim faptul că ProPublica făcuse public un raport în luna iunie a acestui an conform căruia, miliardarul ar fi pltătit un impozit destul de mic în rapoart cu averea sa uriașă. La acel moment, Elon Musk a respins orice fel de acuzație și declara că nu încasează un salariu nici de la SpaceX, nici de la Tesla și că plătește o cotă efectivă de impozitare de 53% pentru opțiunile pe acțiuni pe care le exercită.

Totodată, fondatorul Tesla mai spunea atunci că se așteaptă ca taxa de impozitare să fie mai mare de anul viitor. Astfel, la începutul lunii decembrie, Elon Musk a declarat că urmează să plătească mai multe taxe decât orice american din istorie anul acesta.

Acesta a fost un răspuns la un alt tweet al senatorului de Massachusetts Elizabeth Warren, care a folosit premiul „Persoana anului” a lui Musk Time Magazine pentru a-l blama pentru impozitele sale neplătite