Ce se va întâmpla cu congresul PNL? Raed Arafat: Nu s-a dat nicio derogare

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a vorbit despre congresul PNL, punctând că „nu s-a dat nicio derogare”.

„Nu s-a dat nicio derogare. Haideţi să fim foarte corecţi cu fraza pe care o folosim. Nu s-au dat derogări. Am fost întrebaţi, am răspuns în baza legii. Legea, adică hotărârile de guvern existente, prevăd situaţia organizaţiilor care organizează întâlniri statutare, cum este o formaţiune politică care organizează o întâlnire. Acelaşi răspuns pe care îl primeşte o formaţiune îl primeşte şi alta care ne întreabă.

Nu s-au făcut derogări şi noi nu dăm avize. Noi doar explicăm legea dacă suntem întrebaţi şi subliniem care sunt măsurile obligatorii care trebuie să fie luate. Ca şi metri pătraţi, ca distanţare, ca respectare de acces dacă trece peste 3 la mie trebuie să se respecte cu certificatul verde şi aşa mai departe. Asta am făcut noi. Nu s-au dat derogări!”, a explicat Raed Arafat.

Anunțul făcut de Arafat pentru toți românii

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat vineri că oamenii care vor să meargă la restaurantele din mall-uri vor fi nevoiți să prezinte Certificatul Verde pentru COVID-19.

„Am fost întrebaţi ce se întâmplă cu zonele din mall unde se serveşte masa. Astfel, hotărârea de ieri prevede că zonele respective vor trebui delimitate, nu înseamnă că se construieşte un perete sau aşa ceva, dar se delimitează intrarea în zona respectivă, se intră printr-un anumit loc, în care se prezintă certificatul verde.

Intrarea la food-court, cum se spune, sau la restaurantele din interiorul mall-urilor se va face tot cu certificatul verde. Se aplică aceeaşi regulă”, a declarat Raed Arafat.

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat a declarat, vineri, că există localităţi carantinate în judeţele Satu Mare, Maramureş, Botoşani, Sibiu.

„Localităţi carantinate avem în patru judeţe: Satu Mare, Maramureş, Botoşani, Sibiu. În Satu Mare sunt şapte localităţi carantinate, în Maramureş sunt opt localităţi carantinate, în Botoşani două localităţi carantinate, în Sibiu o localitate”, a afirmat Arafat într-o conferinţă de presă.

Sursă foto: INQUAM Photos, Sabin Cîrstoveanu